Besramno lakomi Vinka Cetinski, braća Sorgom i Hrvatin zdipili 60.5 milijuna kuna

Autor: hina

Družina je kroz dvije godine kupovala nekretnine po znatno višim cijenama od uobičajenih, u ugovorima o kupoprodaji prikazivala više cijene od isplaćenih i na kraju besramno i lakomo uzimala nastalu razliku.

Istarska policija daljnjom je kriminalističkom istragom u aferi zloporabe vezane uz zemljište na štetu trgovačkog društva “Kermas ulaganja” poduzetnika Danka Končara utvrdila štetu od još 6,2 milijuna kuna, čime je to trgovačko društvo dosad oštećeno za 60,5 milijuna kuna.

Policija je danas priopćila da je odgovorna osoba u oštećenome trgovačkom društvu Vinka Cetinski (64), zajedno s Borisom Sorgom (50), Željanom Hrvatinom (42) i Marinom Sorgom (27), svima iz Rovinja, (čiji identitet policija ne otkriva ni inicijalima), s namjerom da za sebe pribave znatnu imovinsku korist i koristeći se svojim položajem te postupajući suprotno interesima trgovačkog društva iz Pule tijekom 2007. i 2008. od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno višim cijenama od uobičajenih, a u ugovorima o kupoprodaji prikazivali su više cijene od isplaćenih, te su zadržali razliku između prikazane i isplaćene cijene.

Tako su, navodi policija, za sebe pribavili znatnu imovinsku korist i pritom oštetili to trgovačko društvo iz Pule za 6,2 milijuna kuna. Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom kaznenom djelu, protiv njih je podneseno izvješće Županijskome državnom odvjetništvu u Puli.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.