fbpx
Foto. Instagram

‘BARBI DOKTORKA’ BJEŽALA U HRVATSKU: Srpska prevarantica pržila je lica klijenata! ‘Na dvorištu je uzela injekciju i zabila u nos’

Autor: Daniel Radman

Beogradsko tužiteljstvo podiglo je optužni prijedlog protiv nadriliječnice Olgice Markanović i vlasnice Medicinsko-estetskom centra Tayas J.T. zbog teškog djela protiv zdravlja ljudi u suizvršiteljstvu.

Iza ove prave fraze stoje neuspješni pokušaji estetske kirurgije koju su “Barbi doktorka”, kako su je zvali srpski mediji, i njezina suučesnica nudili klijentima iz Srbije i BiH. Olgica je inače iz Banja Luke, tvrdila je da je u Sarajevu stekla svoju diplomu, a prema optužnom prijedlogu očito je da fakulteta nije vidjela.

U dokaznom postupku svjedočilo je 12 oštećenih osoba i jedan svjedok, a sudski vještak je utvrdio da je dvojac “neovlaštenom i nepravilnom upotrebnom sredstva ‘plazma pen’ prouzrokovao trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opeklina drugog B i trećeg stupnja, uz istovremeno nedopuštenu primjenu injekcione lokalne anestezije ‘lidokain – klorida’ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije uslijed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja ‘plazma-pen’ zbog korištenja struje”.


Uhićena na hrvatskoj granici

Za Olgicu je zatražena kazna od tri godine, a njezinoj partnernici godinu dana zatvora. Inače, uhićena je početkom prošlog mjeseca na srpsko-hrvatskoj granici kada je pokušala pobjeći iz zemlje. Prema iskazim svjedoka koji su došli do medija, njezin rad doista je bio zastrašujuć.

“Koža mi je kao da sam prošla kroz požar. Da se razumijemo, i svaki liječnik pogriješi, ali Olgica je uništila lica i živote mnogim ženama. Više od sedam dana nisam mogla otvoriti oči, dva mjeseca nisam mogla jesti od krasti koje su pucale i bolnih ožiljaka. Keloidi koji su mi ostali na licu, ali i licima drugih djevojaka, nikada se neće moći u potpunosti ukloniti, a do kraja života ću morati nositi masku i kapu i sklanjati se od sunca, jer smo sad u velikom riziku od karcinoma kože, pošto je skinut i spaljen cijeli epiderm”, ispričala je jedna od djevojaka koje poželje smanjiti nos i podići obrve.

No, nisu samo djevojke stradale, među oštećenima našao se i 26-godišnji Slavko kojemu je prijatelj uplatio korekciju nosa metodom “Plasma pen”. Kaže, bilo mu je sumnjivo kad je pacijentica koja je došla prije njega izašla “spaljenog lica”, no da je bio odlučan da korigira nos.

“Legao sam na stol koji je izgledao kao stol za masažu. Olgica me je počela pržiti laserom, a da mi prethodno nije dala nikakvu anesteziju, pod izgovorom da će joj tako biti lakše raditi te da neće do oticanja pa će bolje vidjeti kako oblikovati nos”, ispričao je očajni čovjek.

“Stezao sam zube od muke, plakao i preznojavao se i molio Boga da se što prije završi. To je trajalo čak sat i pol. Olgica je pokušavala svojim šalama i slatkorječivošću odvratiti moje misli od bolova, ali to je bilo nemoguće”, dodao je.

Korekcija nosa od 750 eura

Inače, olakšale su ga za 750 eura, a osim rana nije ništa dobio.
“Nakon što su kraste otpale i pale otekline, oblik nosa se vratio u prvobitno stanje, kakav je bio i prije intervencije. Samo ovaj put sa jako vidljivim ožiljcima”, ispričao je.

Došao je kod nje poslije zbog komplikacije, a tada mu je u dvorištu(!?) ordinacije ubrizgala kortikosteroidnu injekciju.

Ubrizgala mi u ožiljak jer se, kako je rekla, formirao keloid. To je izvela nesterilno, bio sam šokiran”, dodao je Slavko.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.