Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

COVID POTVRDE NA JELAČIĆU ZA DOČEK? Tomašević upravo otkrio: ‘Dio trga će vjerojatno biti ograđen, treba vidjeti hoće li doček trajati iza ponoći’

Autor: N.K

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za medije s početkom u 11 sati.

Sa suradnicima je otvorio izdvojenu post-COVID polikliniku Specijalne bolnice za plućne bolesti.

Konferenciju pratite uživo na portalu Dnevno.

“Čestitam djelatnicima bolnice u Rockfellerovoj. I sam sam radeći u KB Dubravi vidio kako su zaposlenici pružali skrb pacijentima oboljelim od covida. Postoji potreba za klinikom koja će se baviti dugotrajnim posljedicama infekcije. Hrvatska liječnička komora ulaže napore kako bi liječnici i zdravstveni radnici što predanije mogli raditi svoj posao i podržavam da se ovakva ambulanta približi građanima. Čestitke djelatnicima i upravi bolnice”, rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Obratio se potom i Tomašević. Zahvalio se svim zdravstvenim djelatnicima.

“Iskoristiti ću priliku da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima u Hrvatskoj koji pucaju po šavovima i koji se nose s ovom pandemijom zaželim sretan Božić. Želim im sve najbolje za Božić i želim im uspješnu narednu godinu”, rekao je Tomašević.
Žičara

“Kao što znate, žičara nema tu osmu dozvolu. Imamo smo sastanak s Ministarstvom prometa i Inspektoratom. Sve je manje izvjesno da će to biti do Snježne kraljice, ali ako će to biti u siječnju, bit će dobro. Čim prije to bolje za Zet i građane. Razgovarali smo i o cijeni karata. Izabrali smo novog predsjednika Uprave Zeta i o sustavu naplate ćemo izvijestiti javnost”, rekao je gradonačelnik.

Covid potvrde na Jelačiću

“Vjerojatno će biti doček za Novu godinu, trenutno su upute da se doček može organizirati i u tom smislu će vjerojatno biti doček na Jelačiću, ali on će biti u skladu s epidemiološkim mjerama i vjerojatno će dio Trga biti ograđen i tamo će se moći samo s covid potvrdama. Imamo novi soj Omikron i treba vidjeti kako će se razvijati situacija”, rekao je gradonačelnik.

“Ovisi o Stožeru hoće li biti dozvoljeno do ponoći ili 1 ili 2”, rekao je gradonačelnik.
Što se tiče samog programa, kaže da je on pri kraju te da se potpisuju ugovori. Vrijeme do kad će proslava trajati će “ovisiti o Stožeru”, kaže Tomašević.

Smanjenje broja lokalnih jedinica

Sastanku sa županima u Bjelovaru nije nazočio zbog mnogobrojnih obveza, kaže.

“Smanjenje broja lokalnih jedinaca je potrebno. Veći gradovi se muče, a kamoli manje jedinice. Već sam više puta rekao da ovaj sustav je, pa čak i lex šerif, gdje neprihvaćanje proračuna znači nove izbore za predstavničko tijelo, a ne za gradonačelnik… To sam i prije kritizirao, i sada mislim da se treba promijeniti. Ovaj model da pročelnici ostaju nakon promjene vlasti je isto problematičan. Trebat će nam godina dana da izaberemo sve pročelnike”, govori Tomašević.

Odluka o gospodarenju otpadom

Kaže i kako će odluka o dopuštanju produženog rada ugostiteljima narednog vikenda ovisiti o Stožeru, a ne o gradskoj vlasti.

“Želim najaviti, ali više detalja kroz siječanj, jest da ide nova odluka o gospodarenju otpadom koju GS treba usvojiti do kraja siječnja”, kaže Tomašević objašnjavajući da grad ne izgleda dobro ni zbog “kantograda” na zelenim površinama.

“Nisam vidio da me direktno adresirao, ne osjećam se prozvanim pa nemam namjeru polemizirati”, kaže o poruci zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića koji je kritizirao odluku o mjeri roditelj odgojitelj.

Možda pozdravi građane na dočeku ako će g biti

Tomašević kaže i kako će obavljati protokolarne dužnosti tijekom blagdana: Obići hitne službe i pozdraviti građane na Trgu ako bude dočeka.

Sljedeću konferenciju imat ćemo uz neki domjenak za novinare, pa ćemo još proći kroz to kako možemo unaprijediti komunikaciju.

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.