Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

ČOVIĆ SLAVI HERCEG-BOSNU! Sarajevski medij poručuje: BiH je u šaci glorifikacije zločinaca i njihovih paradržavnih tvorevina!

Autor: Dnevno.hr

Na ulicama Mostara vijore zastave Hrvatske zajednice Herceg Bosne, prenose lokalni mediji.

Povod je 30. obljetnica formiranja Herceg-Bosne, koja je 18. studenog 1991. osnovana kao politička, kulturna, ekonomska i teritorijalna organizacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Kako pišu, u Mostaru su zastave HR HB-a postavljene u Splitskoj, Dubrovačkoj i ulici Kardinala Stepinca.

Čović: Danas je dan da slavimo

Spomendan se obilježio i kod središnjeg spomenika hrvatskih branitelja ispred Hrvatskog doma Stjepana Kosače u Mostaru gdje su predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, krovne političke organizacije Hrvata BiH, položili vijence.

“Danas moramo svima čestitati 30. obljetnicu osnivanja Hrvatske zajednice Herceg Bosne, moramo čestitati onima koji znaju što je ona značila za hrvatski narod. Danas je dan da slavimo”, izjavio je Čović, dodavši da “istovremeno obilježavamo i sve krvave tragove od Vukovara i Škabrnje koji su se kasnije prenijeli i na BiH”.

Hrvatska zajednica Herceg Bosna je, poručio je je Čović, u BiH zaštitila hrvatski narod.

“Da nije bilo HZHB i organiziranog djelovanja hrvatskog naroda, mi danas ne bismo bili ovdje i ne bismo se borili za svoja politička prava, niti bismo gledali ovakvu današnju Hrvatsku. Bez obzira na to što je užas rata pratio HZHB, ponosno možemo kazati da danas ne bi bilo ni naše domovine BiH da nije bilo HB. Zato sam danas ponosan što tražimo rješenja za europsku BiH u kojoj ćemo mi kao narod biti do kraja ravnopravni”, rekao je.




Pohvala hrvatskoj vlasti

Indirektno je pohvalio i predsjednika Zorana Milanovića, ali i premijera Andreja Plenkovića.

“U Hrvatskoj imamo cjelokupnu vlast kao partnera. Nema ni jednog razloga da nemamo još više optimizma da ćemo kroz reformu Izbornoga zakona moći nesmetano birati svoje političke predstavnike ali i graditi ovo društvo”, rekao je Čović.

“BiH u šaci glorifikacije zločinaca”

Ipak, ne dijele svi to mišljenje. Tako sarajevski portal Klix prenosi vijest o zastavama u Mostaru u posve kritičkom tonu.




“Više od dvije i po decenije od rata i nakon presuda Međunarodnog tribunala u Hagu Bosna i Hercegovina je u šaci glorifikacije zločinaca i njihovih paradržavnih tvorevina iz agresije devedesetih. U tom stilu danas je u Mostaru počelo obilježavanje godišnjice formiranja tzv. Herceg-Bosne.”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.