Foto: Damjan Tadic / CROPIX

ČLANARINA SKOČILA S 40 KUNA NA 40 EURA! ‘Ne, nije došlo do greške i to je danas realna cifra’: Kaosu zbog uvođenja eura kraja nema

Autor: Dnevno.hr

Uvođenje eura izazvalo je kaos diljem Hrvatske. Kupci se žale na nove cijene u trgovinama, u mnogim kafićima poskupjele su kave, a cijene usluga “zaokružili” su i mnogi frizeri pa sada ni odlazak na frizuru nije ugodan kao nekad. A posljednji u nizu slučajeva neobičnih konverzija je onaj iz Hrvatskog klizačkog saveza, gdje je cijena članarina za registraciju novih članova s 40 kuna skočila na 40 eura, a obnova registracije s prijašnjih 20 kuna na 20 eura!

I dok su mnogi pomislili da je riječ o pogrešci, iz Saveza su za Jutarnji odgovorili da nije došlo do nikakve greške, kao i da poskupljenje nema nikakve veze s prelaskom na novu valutu.

Naveli su da su jednostavno morali dići cijene zbog usklađivanja s novim Zakonom o sportu.

“Ukinuta je naknada za prelazak iz jednog u drugi klub, koja je iznosila 2000 kuna, pa sad sportaši mogu neograničeni broj puta u sezoni promijeniti klub. Nečime se to ipak mora regulirati, a nove cijene su u skladu s drugim svjetskim, europskim i regionalnim cijenama”, pojasnila je predsjednica saveza Morana Paliković Gruden.

Tvrdi i da se cijene nisu mijenjale posljednjih 30 godina te da je to danas realna tarifa, kao i da su promjene klubova u individualnim sportovima relativno česte, a administrativno komplicirane.

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.