Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

CJEPIVO JE RJEŠENJE, A NE DIO PROBLEMA Kolinda Grabar Kitarović će se cijepiti, kao i njezina obitelj

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Uoči konferencije o ulaganjima u sport koja se održava u Hrvatskoj gospodarskoj komori, članica Međunarodnog olimpijskog odbora i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović govorila je o koronavirusu te pozvala na solidarnost u borbi protiv te bolesti.

Istaknula je da je cjepivo rješenje, a ne problem, te otkrila da će se ona i njezina obitelj cijepiti. Naglasila je kako se cijepi od 1993. godine kada je zadnji puta imala gripu.

“Iako sam tada imala 25 godina, prilično teško sam je podnijela. Cjepivo je rješenje, a ne dio problema”, rekla je.

“Vjerujem da nije lako onima koji donose mjere jer treba balansirati između zdravlja i ekonomije. Jasno je da nije stvar samo u mjerama, nego prije svega u odgovornosti pojedinaca i građana, jer nikakve mjere neće biti uspješne ako ih se građani ne drže”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

“Treba se pridržavati mjera i ponašati se odgovorno i na taj način zaštititi sebe i druge”, rekla je.
Upitana vjeruje li Nacionalnom stožeru civilne zaštite, odgovorila je da vjeruje i da treba slušati stručnjake.

Normalan život potreban je svima i to što je moguće prije, ocijenila je bivša predsjednica, o čemu ju je, kako je rekla, poučilo i vlastito iskustvo poslije operativnog zahvata, nakon kojega je, unatoč zdravoj prehrani, “dobila nekoliko kilograma i porasli su joj lipidi”.
Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.