Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ćipe ide do kraja, otkrio kako planira spriječiti Pupovca da baci vijenac: ‘Ne može, Milorade’

Autor: Dnevno.hr

Stipo Mlinarić Ćipe u Saboru je održao konferenciju za medije na kojoj je ponovio da Miloradu Pupovcu neće dozvoliti da ove godine baci vijenac u rijeku u Vukovaru 17. studenog.

„Najavio sam prošle godine da Milorad Pupovac više neće bacati vijenac u Dunav i da neće prljati žrtvu Vukovara. Ja do svoje riječi držim i ove godine Pupovac neće baciti vijenac. Nismo mi siledžije, nasilnici niti huligani, ali postoji crta ispod koje se ne ide, a ovo je ta crta”, poručio je Mlinarić s konferencije za novinare u Saboru.


Pokazao je Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta, istaknuvši da su ga napravili Andrej Plenković i Tomo Medved, a za njega digli ruke Pupovac i SDSS.

„Članci 6., 7. i 8. govore da su dani pijeteta u Vukovaru 17., 18., 19. i 20. studeni i tamo točno stoji kome se pijetet odaje, kao što su i navedena mjesta gdje se odaje pijetet – to su vukovarska bolnica, braniteljsko groblje, Ovčara, Borovo Commerce, Velepromet, a Dunav, gdje Pupovac dolazi raditi performans, to nije”, kazao je.

Pupovac ne radi ništa što nije odobrio Plenković

Istaknuo je i da ne baca vijenac u Dunav Pupovac nego Plenković i da se ne radi ništa što nije odobrio Plenković.

“Znamo da HDZ krši zakone, ovaj je Zakon za nas svet,ali ako će ga ove godine kršiti, ja ga čekam tamo. S koliko ljudi? 100, tisuću, 5000, to je na meni, ali stat ćemo u živi lanac i nećemo dati da se krši zakon. U miru, tišini, bez ekscesa, ali neće ga baciti. Zašto je izabrao 17.11.? Radi znaka jednakosti agresora i žrtve, ne može to tako Milorade, odi u DORH i pogledaj zadnju kaznenu prijavu. Ne znam zna li Plenković, tamo stoji u priloženoj dokumentaciji da su agresiju planirali devedesete, skladište oružja iz koje je uzeto oružje, broj puške koju su zadužili, pripremali su i organizirali agresiju na Hrvatsku. Što bi mi trebali sada reći, to je znak jednakosti? Ne, ove godine Pupovac neće bacati vijenac, neka se Plenković očituje o svom zakonu i da ne krše zakon, Milinu pozivam da se drži zakona, ako budu provodili, stat ćemo u živi lanac, bez ekscesa i neće ga baciti”, tvrdi Ćipe.

“Pupovac radi podjele i u Jasenovcu svake godine, smeta mu ploča poginulih HOS-ovaca. Nama je jasno kakav je ovo plan, mi smo predstavnici naroda žrtava u Vukovaru”, dodao je Mario Radić.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ćipe: Uhvatit ćemo se u živi zid

Novinare je zanimalo kako će točno spriječiti Pupovca da baci vijenac u Dunav, hoće li to biti fizička blokada?

“Nećemo ništa spriječiti, stat ćemo u živi lanac. Zašto ne poštuju Zakon koji su sami izglasali. Ne bojim se incidenta, ako se uhvatimo u živi zid i ne dozvolimo da baci, jedino nas netko može napasti, a ako je Plenkoviću u cilju hapsiti branitelje dan prije Kolone sjećanja, slobodno neka dođe Andrej i hapsi. Mogu odmah 18. očekivati kaznene prijave”, rekao je Ćipe.
Pozivam SDSS da lijepo dođu u Kolonu sjećanja 18.11., neka ponesu ružu i svijeću, neka to polože na jedan grob ili kod križeva, tako se radi pomirba, nastavlja Ćipe.

“Ako nekome bacaju vijenac, valjda taj čovjek ima ime i prezime. Mi nemao problem s tim ako je netko stradao od srpskih civila, neka dođu taj dan u sedmom, osmom, devetom mjesecu. Ali 17. imamo problem i tako će biti”, zaključuje.

Ovo je novi plakat za Vukovar: Penava je rekao da će ga ukloniti
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.