fbpx
Foto: CROPIX

PENAVI ODUZELI VOZAČKU, A OVAKO JE PUPOVAC PROŠAO! Isti prekršaj, drugačija kazna: Sutkinja je svoje rekla

Autor: L.B.

Jedna od glavnih tema u hrvatskim medijima jučer je bio gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, nakon što se doznalo da je zbog nedozvoljene brzine kažnjen, odnosno, da mu je oduzeta vozačka dozvola.

Vukovarskom gradonačelniku prvotno je vozačka dozvola oduzeta na tri mjeseca, nakon čega se Penava žalio, pa mu je kazna umanjena, a vozačka dozvola mu je oduzeta na dva mjeseca. Sam Penava se oglasio o događaju i naveo koliko je prekoračio brzinu te zbog čega.

“Išao sam na sastanak na koji sam kasnio. Puno obaveza na puno strana, tako da sam vozio malo brže radi čega me je zaustavila policija. Mislim kako je ograničenje bilo 50 km/h, a da sam ja vozio 90 km/h. Nemam ja tu što puno reći jer zakoni moraju važiti za sve. Vozio sam brže, prekršio sam zakon i kažnjen sam. Sve uredno“, rekao je Penava.


Čini se da isti zakoni ne vrijede isto za sve

Međutim, suprotno od onog što Penava kaže, čini se kako zakoni ne važe za sve.

Naime, zbog gotovo identičnog prekršaja, samo prije dva mjeseca, 2. rujna, tema medija bio je i Milorad Pupovac.

Tada je proglašen krivim jer je u lipnju 2020. godine oko 14 sati u Tušiloviću upravljao automobilom marke Volkswagen i kretao se državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović u smjeru sjevera te je nadzorom brzine uređajem Gatso utvrđeno prekoračenje.

“U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h, iznosi 82 km/h, dakle kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene“, navela je prekršajna sutkinja.

Penava bez vozačke, Pupovac bez nekoliko stotina kuna

To znači da je Pupovac je za prekršaj dobio kaznu od 1.500 kuna, dok je Penava za identičan prekršaj ostao bez vozačke dozvole na čak tri mjeseca, točnije dva. Usto, na Pupovčevu presudu čekalo se čak dvije godine.

No, ni to nije sve. Ono što je posebno primijećeno je kako je sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu, dok je izgovarala kaznu, navela kako je odbila prijedlog policije da se gospodinu Pupovcu oduzme vozačka dozvola na mjesec dana.
Osim toga, lider SDSS-a dobio je priliku odmah platiti kaznu u iznosu od 1.500 kuna, kao i sudske troškove za umanjenu cijenu. Naime, sutkinja mu je ponudila mogućnost da odmah plati dvije trećine iznosa.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.