fbpx
Foto: Screenshot/YouTube

CIJELI VUKOVAR BRUJI DA JE UHIĆEN GRADSKI VIJEĆNIK NEMANJA SAVANOVIĆ: ‘Sigurni smo da je pozvan na razgovor samo zato jer je pripadnik BBB-a

Autor: L.B.

Sjednica Gradskog vijeća grada Vukovara prekinuta je tijekom druge točke dnevnog reda, kada su članovi većine (Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i nezavisna lista Željko Sabo) sami sebi srušili kvorum. Dogodilo se to jer se na sjednici vijeća nije pojavio jedan vijećnik radi čega je omjer snaga u vijeću, tijekom glasovanja, bio 9-9 te nisu mogli izglasati odluke koje su željeli.

Po vijećnici, a i u gradu, odmah su krenule priče kako je izostali vijećnik, a radi se o članu Suverenista Nemanji Savanoviću, završio u pritvoru zbog tučnjave te da je to razlog njegovog izostanka.

“Svjedočili smo nepostojanju većine gradonačelnika i gradske vlasti, ali još je tragičnije da smo svjedočili i povijesnoj sramoti kada su predsjednik Gradskoga vijeća i vijećnici većine napustili Gradsko vijeće. Ovo je najružnija poruka i Vukovar i Vukovarci ne zaslužuju takvu vlast”, rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar nakon sjednice.


‘Cirkus, pa makar i za blagdane’

Nenad Bučko (HNS) posebno je ukazao na postupak predsjednika vijeća Željka Sabe rekavši kako je on na ovaj način pokazao kako radi i što radi te da je to vjerojatno kraj političkog djelovanja Željka Sabe koji nije našao za shodno da pojasni što se događa. “U Vukovaru se nastavlja cirkus pa makar i za blagdane”, rekao je Bučko.

Međutim, vijećnik SDSS-a Dejan Drakulić rekao je kako su njihovi vijećnici spremni za nastavak sjednice, ali i da način kako je došlo do prekida sjednice nije korektan. “U Gradskom vijeću Vukovara svjedočili smo raznim situacijama, nedostatku kvoruma i slično, ali ne i slučaju da predsjednik Gradskog vijeća napusti sjednicu i ne obrati se ostalim vijećnicima”, kazao je Drakulić.

No, vijećnik Demokratskog saveza Srba Srđan Milaković iznio je kako je zatečen s ovakvim razvojem situacije, ali i da je sve išlo u tome smjeru kada je obavljena prva prozivka prisutnih vijećnika.

Vijećnik Hrvatskih suverenista u pritvoru zbog tučnjave?

Kako bi provjerili kuloarske priče, nazvali smo zamjenika vukovarskog gradonačelnika Filipa Sušca, ujedno i šefa gradskih suverenista, koji nam je rekao nam je da je, prema njegovim saznanjima, Savanović pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys te da je policija zbog toga imala osnovane sumnje zbog kojih je pozvan na razgovor.

“Prema mojim saznanjima, Nemanja nije sudjelovao u navedenoj tučnjavi te očekujem da će nakon razgovora i svih iskaza biti s nama. Zbog tehničkih poteškoća danas nije mogao doći”, rekao je Sušac te dodao kako ne vjeruje da će Savanović imati neke sankcije zbog ove situacije.

Napomenuo je i da situacija nije ugodna za stranku, a pogotovo jer su sigurni da njihov vijećnik nije napravio nikakvo djelo te da će biti na slobodi, s obzirom da su, kako kaže, sigurni u njegovu nevinost. “Sigurni smo da je pozvan na razgovor samo zato jer je bio pripadnik BBB-a”, zaključio je Sušac.
Uputili smo i upit MUP-u je li bilo postupanja prema vijećniku vukovarske skupštine, a njihovog odgovor objavit ćemo kad ga zaprimimo.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.