CIJELA OBITELJ ĆE ISPAŠTATI! Saznala se skora budućnost Kostinog tate: Detaljno je iznio obranu

Autor: Dnevno.hr

Više javno tužiteljstvo u Beogradu predložilo je sudu da produlji pritvor ocu 13-godišnjeg dječaka koji je 3. svibnja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio deset i ranio šestero ljudi.

Produženje ove mjere je predloženo, kako je priopćeno, “kako ne bi u kratkom periodu ponovio kazneno djelo i zbog uznemirenja javnosti.”

Otac je uhićen odmah nakon što je njegov sin, koji nije kazneno odgovoran, počinio zločin u školi. Više javno tužiteljstvo protiv njega provodi istragu zbog teškog djela protiv opće sigurnosti.


Obučavao maloljetnog sina da rukuje vatrenim oružjem

Sumnja se da je u prethodnom periodu obučavao maloljetnog sina da rukuje vatrenim oružjem, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta, usprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Također se sumnja da otac nije osigurao uvjete za siguran smještaj i čuvanje oružja i municije, koje je inače u legalnom posjedu držao u metalnom sefu unutar ormara u predsoblju stana. Uslijed takvog postupanja, njegov sin uspio je doći u posjed dva pištolja s kojima je počinio masakr.

Detaljno iznio obranu

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je iznio obranu.

Pored ovog postupka, u tijeku je i predistražni postupak protiv majke dječaka kako bi se utvrdilo je li u njezinom postupanju bilo ili ima elemenata zanemarivanja i zlostavljanja djeteta.

I streljački klub, u kojem su otac i sin vježbali pucanje nalazi se pod istragom. Dječak ubojica je i dalje na promatranju u psihijatrijskoj ustanovi za djecu i mladež.

Čini se kako će s obzirom na sve, ispaštati cijela Kostina obitelj. Otac u zatvoru, majka pod istragom, a kako je mlađoj sestri, teško je i zamisliti.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.