Foto: Robert Fajt / CROPIX

‘ČETNIKUŠO, IŠČUPAT ĆU TI GRKLJAN’! Novinarki stigle strašne prijetnje: Moćnik iz policije podivljao, u naletu joj psovao i majku

Autor: Dnevno.hr

Priča o visoko pozicioniranom policajcu iz susjedstva ostavlja mučan osjećaj nesigurnosti i brige tko je to zadužen za očuvanje reda i mira.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je zahtjev o suspenziji načelnika Sektora uniformirane policije u Federalnoj upravi policije Zorana Čegara, javlja Dnevni avaz.


Naime, postupanje iz nadležnosti rukovoditelja Federalne uprave policije zatraženo je zbog podizanja optužnice protiv policijskog službenika Zorana Čegara pred Općinskim sudom u Dubrovniku i to zbog kaznenog djela “Prijevara” iz člana 236. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, a za koje je zapriječena kazna zatvora u trajanju do osam godina, zbog falsificiranja bilježničkih ugovora koji se odnose na imovinu u Ilijašu kao i zbog nasilničkog ponašanja i prijetnji upućenih novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).

Dalje, traži se da se postupi u skladu s članom 114. Zakona o policijskim službenicima FBiH u kojim je navedeno da će policijski službenik biti odmah suspendiran „ako se radi o kaznenim djelima za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine“ i da se mjera suspenzije može izreći ukoliko postoje „osnove sumnje da je počinio kazneno djelo ili težu povredu službene dužnosti i ako se, uzimajući u obzir prirodu djela ili teže povrede službene dužnosti, kao i okolnosti pod kojima je počinjeno djelo, odnosno teža povreda službene dužnosti, može osnovano vjerovati da bi štetilo interesima službe ili internom postupku“.

Iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova priopćeno je da u potpunosti osuđuju nasilničko ponašanje policijskog službenika Federalne uprave policije Zorana Čegara prema predstavnicima medija, a posebno nasrtaje i prijetnje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) kojoj je načelnik Sektora uniformirane policije u Federalnoj upravi policije zaprijetio da će joj “isčupati grkljan”, kojoj je psovao majku, vrijeđao i nazivao “četnikušom”.

Federalni ministar zatražit će od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da pokrene proceduru Čegarovog razrješenja s dužnosti predsjednika Policijskog odbora Vlade FBih, a na koju je predložen od strane zamjenika direktora Federalne uprave policije.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.