fbpx

Četnički dernek u srcu Dalmacije! Gosti Jadrino jato: ‘Probudi se Srbine, pređi preko Drine’

Autor: Dnevno

Ako se u Republici Hrvatskoj mogu slaviti zločini nad Hrvatima, onda se i dalje mogu održavati četnički derneci. Ovaj puta u Karinu 28. i 29. srpnja pjeva grupa Jandrino jato koji su od zabavnih huškača pobunjenih Srba u bivšoj Krajini postali srpske zabavne zvijezde u Hrvatskoj. Ako se pitate kakav je to glazbeni sastav, evo odgovora: iza ovog se nastupa krije četnički orijentirana grupa iza kojeg nema ništa drugo doli velikosrpska politika po Šešeljevom modelu, koja zaziva izgubljenu Krajinu.

Evo najave njihovog “Karinskog derneka”.


Kakva je to grupa Jandrino jato? Grupa „Jandrino jato“ poznata je po veličanju nepostojeće tvorevine „SAO Krajina“. Tijekom agresije na Republiku Hrvatsku Jandrija-Jandro Bajak i članovi grupe „Jandrino jato“ raspjevali su se SAO Krajinom pjesmama koje su poticale i pozivale Srbe na pobunu protiv vlasti Republike Hrvatske: “probudi se Srbine, pređi preko Drine, zar ne vidiš da ti narod u Krajini gine“.

Na Vidovdanskoj smotri 1995. godine u okupiranome Slunju podižu moral vojsci i zapovjednicima SAO Krajine te odzvanjaju riječi, citiram :“Spojiće se Krajine, tu će živjet narod moj, vjekovima svoj na svom“ ili „Mi ne damo livade ni sela, niti vodu današnjega vrela, mi ne damo Krajine nedamo ni Knina, dok jednoga u Krajini imade Srbina“

Nakon vojno redarstvene akcije Oluja bježe iz Republike Hrvatske, sastav dobiva nove članove, a riječi pjesme govore o neprežaljenoj SAO Krajini, citiram: „to je selo izgorelo, spalile ga ustaše – za krajišnike –izdali nas zli dušmani, izdali nas druže svi, izdali su srpsku zemlju đe smo nekad bili mi – za sve krajišnike, za Baniju“.

Vrlo je upečatljiva pjesma „Jandrinog novog jata“ Bratiškovci gdje pjevaju „kad se sjetim tvrđave i Knina, mojih sela, puno mi je žao, puno mi je žao, nije mene Hrvat istjerao, vratiću se, neće dugo proći “ gdje videozapis prikazuje zastavu SAO Krajine preko koje je nož za klanje, grb dvoglavoga orla s četiri C te bokser.

Zavjet za Hrvatsku već je svojedobno upozoravao da se iza nastupa četnički orijentirane grupe „Jandrino jato“ krije velikosrpska politika koja po Šešeljevom modelu znači ponovno uvođenje nestabilnosti u Hrvatsku.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.