Foto: Pixabay

ČEKA JE 12 MJESECI IZA REŠETAKA! Majka odbila plaćati alimentaciju, sad moli za milost: ‘Imam novu obitelj i malo dijete’

Autor: Dnevno.hr

Nakon što godinama nije plaćala alimentaciju za dvoje svoje malodobne djece, 35-godišnja majka iz Križevaca je osuđena na godinu dana zatvora.

Na prethodnom suđenju dobila je uvjetnu kaznu, uz obvezu da plati sav dug za uzdržavanje djece. Majka je to propustila učiniti, zbog čega je sud opozvao uvjetnu presudu te je poslati 12 mjeseci iza rešetaka, piše Danica.hr.

Iako se na izdržavanje zatvorske kazne trebala javiti ovih dana, odlazak joj je prema najnovijoj sudskoj odluci odgođen na šest mjeseci.

Želi preuzeti skrb i o drugoj djeci

U molbi za odgodu odsluženja kazne majka je navela kako poduzima sve kako bi podmirila obvezu uzdržavanja te kako je njen sadašnji suprug podnio zahtjev za odobravanje kredita koji bi pokrio njezin dug. Žalila se i na zdravstvene teškoće.

Prema njezinom iskazu, danas živi u Njemačkoj s novom obitelji i ima malo dijete koje nitko neće moći čuvati ako ona ode u zatvor. Rekla je i kako je u stalnom kontaktu s Centrom za socijalnu skrb u Križevcima jer želi preuzeti skrb i o dvoje djece koja su ostala s bivšim suprugom.

U presudi piše kako je majci odgođen odlazak u zatvor “zbog potrebe osiguranja skrbi i uzdržavanja djeteta” koje s njima živi u Njemačkoj.

“Šest mjeseci dovoljno je razdoblje da pronađe rješenje za skrb o djetetu u vremenu kad će biti na odsluženju kazne”, zaključuje se u presudi.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.