Photo: Marin Tironi/PIXSELL

CAPAKOVA ZAMJENICA NAJAVILA: Mijenjaju se pravila za samoizolaciju djece, slijede promjene i za učitelje razredne nastave?

Autor: Daniel Radman

Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena”, najavila je danas za HRT Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Dodala je kako je preporuka HZJZ-a da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe i prime dvije doze, što će biti objavljeno u mjerama.


Razmišlja se o još jednoj reviziji mjera, a odnosi se na učitelje razredne nastave koji sada, ukoliko su primili dvije doze cjepiva, ne moraju nositi masku. Zbog omikrona se razmišlja o tome da bi maska i njima bila obvezna.

Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole

Iznijela je Pavić Šimetin i podatak o oboljeloj djeci u Hrvatskoj, pa je tako navela da je nešto manje od 17.000 mlađih od 18 godina pozitivno na koronavirus.

“Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole – nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole”, rekla je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.