Foto: Darko Tomas/CROPIX

Capak otvoreno o svom ratnom putu i generalu Praljku: ‘Niti jedan svjetski general to ne bi napravio’

Autor: dr

Tihomir Capak dao je veliki intervju tportalu u kojem je priznao kako je dobio ponudu HDZ-a da bude na listi za parlamenterne izbore.

“Meni je bilo postavljeno direktno pitanje jesam li zainteresiran za to da uđem u politiku na način da budem na nekoj izbornoj listi. Odgovorio sam: ne“, rekao je, ali je priznao da je jednom sudjelovao na lokalnim izborima u Šestinama.

“Bandićeva stranka totalno nas je potukla i rekao sam da me to više ne zanima.”

Na špekulacije o mogućem “transferu” u Ministarstvo zdravstva u slučaju HDZ-ove pobjede na izborima, odgovorio je tek s ‘kibidabi’.

Prisjetio se i svog ratnog puta, bio je godinu dana na fronti.

Prvo sam bio na potezu Tenjski Antunovac-Ivanovac kod Osijeka od 15. studenog 1991. – kada je Vukovar padao – pa do 10. prosinca 1991. Bili smo na zadnjoj liniji prema Osijeku i stradali smo. To je tragičan događaj koji treba zaboravit. Četvero je poginulo i sedmero su nam zarobili”, rekao je te dodao da nitko od zarobljenih nije bio razmijenjen.

Prisjetio se i generala Slobodana Praljka s kojim je bio u Sunji.




“Praljak je bio zapovjednik obrane Sunje u trenutku u kojem sam došao ondje, 22. prosinca 1991., i postavio je obranu Sunje onako kako niti jedan svjetski general ne bi napravio. Imao je smisla za to i stvarno je bio velik čovjek. Ponosan sam na to”, izjavio je za tportal.

Capak: ‘Jučerašnji novozaraženi stigao u Zagreb zrakoplovom. U tijeku je potraga za ostalim putnicima’




 

Autor:dr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.