Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Čačić o Banožićevom sudaru: ‘Naši slučajevi su neusporedivi, mene su osudili iz drugog razloga’

Autor: I.G.

Bivši ministar i saborski zastupnik Radimir Čačić gostovao je na N1 televiziji, gdje je komentirao smjenu ministra Marija Banožića i usporedbe s njegovom osudom za prometnu nesreću prije više od 10 godina.

“Ne može se usporediti Plenkovićeva odluka o razrješenju Banožića i činjenica da me Milanović nije razriješio”, rekao je Radimir Čačić i dodao:


“Milanović je tada bio saborski zastupnik, kao i ja. To je bilo dvije godine prije nego što je Zoran Milanović postao premijer. Saobraćajna nesreća, tragedija obitelji Liptak, izrazio sam žaljenje. Vozio sam sporijom trakom, bez alkohola u krvi, ispod maksimalno dozvoljene brzine.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U vozilu ispred mene ljudi nisu bili vezani, gospođa koja je vozila nije imala povredu jer je bila vezana. Nisu imali svjetla za maglu i, ključno, vozili su dvostruko niže od brzine dozvoljene na autoputu.

‘Alkohol, puna crta, tunel…’

Odmah sam rekao da ću, ako me proglase krivim, podnijeti ostavke na sve svoje dužnosti. U drugostupanjskoj osudi presuđen sam i podnio sam ostavku. Imao sam informaciju od najviših dužnosnika Mađarske da će to tako učiniti, povukli su sutkinju iz mirovine da tako presude.

Foto: Ivan Peric / CROPIX

Bilo je vezano na slučaj Hernadi, na moj odnos prema Mađarima, posebno u INA-i i moju nespremnost da budem ucijenjen. To je bila apsolutno politička presuda. Paralele ne postoje. Alkohol, puna crta, tunel, čak i neprilagođena brzina”, nabrojao je Čačić kao neprihvatljive postupke u prometu. “Krivica je ovdje neupitna, samo je pitanje kakva krivica”, istaknuo je.

I on voli voziti opasno

Na pitanje je li trebao nastaviti karijeru, dodao je: “Nisam već dugo nikoga čuo da to problematizira. Ne sjećam se ni političkih protivnika koji su to izvlačili.”

Podsjetimo, Radimir Čačić doživio je automobilsku nesreću prilikom vožnje na autocesti za Budimpeštu još 2010. godine, a u toj nesreći smrtno su stradale dvije osobe. Osim toga, Čačić je sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći na raskrižju Vukovarske i Avenije Marina Držića 2011. godine, kao i lančanom sudaru u Zagrebu 2012. godine, no tada je bio suvozač.

Penava upozorava na imenovanje Anušića: ‘Plenković pokušava prevariti ljude’
Komentirao je i činjenicu da je Ivica Todorić najavio političku karijeru i na pitanje kako gleda na grupu Borg za koju se nikad nije saznalo je li se i koliko okoristila cijelom situacijom s Agrokorom.

“Tu je otvorena sumnja. Napravljeni su neupitni propusti u vođenju cijele pravne strane, da je DORH dokazano propustio obaviti to na zakoniti način, da su mogli i trebali znati da vještačenje nije zakonito, da je najveći dio napravio KPMG Hrvatska koji je u sukobu interesa, kao ni da će to vještačenje biti odbačeno što je posljedica da devet od deset točaka pada jer su vezane na vještačenje. Prebacivanje odgovornosti na Hrvoj Šipek i DORH je farsično. Pa tko je postavio državnu odvjetnicu, tko odgovara za njihov rad, tko ih brani u Saboru? Upravo Plenković i ta Vlada.”
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.