fbpx
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

BURNO GRADSKO VIJEĆE SPLITA: Jedan izbor izazvao žušću raspravu! Vijećnik uputio oštre riječi prema Marijani Puljak

Autor: N.M.

Jutros u 9 sati započela je 41. Sjednica Gradskog vijeća Grada Splita. Sve se umjesto u zgradi Banovine odvija u dvorani Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije. No odmah je nastao i problem. U dvorani je bilo više osoba nego što bi to trebalo biti, te se ne poštuju epidemiološke mjere.

Rasprava i dnevni red su odmah na startu bili burni, a onda se pristupilo izglasavanju povjerenja prvim potpredsjednicima GV Grada Splita. Od strane klubova predloženi su Domagoj Maroević i Jakov Prkić.

Izbor Jakova Prkića za potpredsjednika nije prošla glatko. Snažno protivljenje i  žestoku reakciju ispalio je Ante Zoričić.


Kandidatura Jakova Prkića nije korektna i ne bismo je trebali prihvatiti. Vi ste predložili sebe. Legitimno je, ali ne i moralno. Zanimljivo je da ste baš vi kandidat koji se bori protiv sistema i prodavali ste priču javnosti da su stranke zlo.

“Bili ste inicijativa, ona je bila limitirana sredstvima iz proračuna, pa ste osnovali stranku Pametno. Navodno ni tu niste bili član. Pa ste onda koketirali sa Strankom s imenom i prezimenom, ali i dalje niste član. Bolji ste od nas i veći ste od vas. Znali ste da je vaša stranka bila obiteljska stranka. Trpili ste zbog novca. Imali ste oko pet milijuna kuna u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, ali vas je Marijana nasamarila i sad nastupa vaš igrokaz” – iznosio je Zoričić optužbe i paljbu po Prkiću.

“Sada od nas očekujete podršku. Za kraj, vi ste oporba od zanata, ne želim da mi kao vijećnika predstavljate kao potpredsjednika” – oštar je bio Zoričić.

U ime splitskog SDP-a reagirao je Goran Kotur.

“Ovo je tehničko pitanje jer smo na kraju mandata. Lider oporbe i lider vladajućih se bira na izborima. SDP se složio da Klub vijećnika s najvećim brojem vijećnika ima glavnog čovjeka – naveo je.

Nezavisna vijećnica Kristina Vidan se uključila u raspravu i kazala da je ona predložila Prkića.
Zoričiću, jeste li vi član oporbe ili vladajućih. Podržavali ste i mijenjali vladajuće i oporbu – rekla je Vidan uz napomenu da podršku većine imaju.

Replicirao je potom Zoričić.

“Ponosim se što sam oporba i vlast. Vlast sam kad treba podržati, oporba kad trebam ukazati. Da zaključim u skladu s opisom, ja sam oporba iz potrebe, a vi iz zanata” – odgovorio je Zoričić, prenosi  Dalmatinski portal
Sjednica je još uvijek u tijeku.

Autor:N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.