Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Buntić ostaje na slobodi nakon što je pretukao suprugu: Sud u Ljubuškom već drugi put odbio pritvor

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Općinski sud u Ljubuškom ponovno je odbio prijedlog Tužiteljstva da se bivšeg rukometnog reprezentativca Hrvatske, Denisa Buntića, pritvori zbog osnovane sumnje na nasilje u obitelji, ali i kaznenog djela držanja nedopuštenog oružja ili eksplozivnih stvari.

Ovo je drugi put da postupajući sudac odbija pritvor, a Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke opet će uložiti žalbu na odluku.


Facebook/Klara Buntić

“Nakon što je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom 28.09. godine uvažilo žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg i ukinulo rješenje Općinskog suda u Ljubuškom od 23.09. godine te predmet vratilo sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje, sudac za prethodni postupak je ponovno dana 29.09. donio rješenje kojim je odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B. protiv kojeg se vodi istraga zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi s st. 1 KZ F BiH, a sve u vezi s čl. 54. KZ F BiH, na koje rješenje je Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg ponovno uložilo žalbu zbog bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”, stoji u priopćenju Tužiteljstva ŽZH.

Buntić nije izudarao samo svoju suprugu: Njegova nezapažena poruka iz ‘garaže’ je zastrašujuća

Zatraženo je da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor, javlja Hercegovina info.

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Buntić u policiji, bivši reprezentativac morao je tamo hitno iz samo jednog razloga
Brutalno pretukao suprugu, ona sve snimila

Podsjetimo, Klara Buntić krajem rujna pobjegla je pomahnitalom suprugu koji ju je tukao i prijetio joj da smrću. Sud ga je 48 sati kasnije pustio na slobodu, unatoč audiosnimci brutalnog premlaćivanja koju im je priložila.

Novi preokret u slučaju Buntić: ‘Žalba je uložena zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka’

Policija ga je odvela i zadržala na triježnjenju, a sa suda u Ljubuškom je pušten uz mjere zabrane približavanja supruzi. Kod Denisa Buntića pronađen je veliki arsenal ilegalnog oružja.

“Iskreno, najmanje me čudi što mu sud nije odredio pritvor. Pa njegova majka desetljećima radi na tom istom sudu. I njegov bliski prijatelj i kum je tužitelj, a njegova je majka Denisova odvjetnica. Kakve su uopće šanse da sud bude objektivan? Nije li ovaj slučaj trebao biti izmješten, zbog svih tih veza, iz suda u Ljubuškom? Zahvaljujući njima, mogu samo čekati da se ponovno napije i da me ovaj put ubije”, rekla je tada Klara Buntić.
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.