fbpx
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

BULJU UNIŠTILI LJETO, MOST-ovac IM OBJAVIO RAT! Primio je ‘smrtonosni udarac’, ustao s tla i zagrmio: ‘Ja vam to neću dozvoliti’

Autor: D.V

“Molim vas sve da podijelite ovaj status kako bi cijela Hrvatska vidjela što radi ova korumpirana Vlada koja odmara dok Hrvatice i Hrvate ubija inflacija!”, zavapio je jučer gradonačelnik Sinja Miro Bulj na Facebooku pa ponovno upozorio na nevjerojatno poskupljenje električne energije za pravne osobe.

Državni monopolist HEP je digao cijenu električne energije za pravne osobe za gotovo 500 posto što je neizdrživ i smrtonosan udarac za gradove i općine, a posebno za naše vodovode.

Takvo nenormalno dizanje cijene utjecat će na poslovanje i nužno će dovesti do ogromnog rasta cijena vode za kućanstva. Vodovod Cetinskog kraja je dobio račun za srpanj u iznosu od 2 milijuna kn, a za cijelu 2021. cijena električne energije je bila 2 milijuna i 200 tisuća kuna. NENORMALNO.


Jučer smo, poslije velikog slavlja Čudotvorne Gospe Sinjske, kao čestitku od HEP-a i Vlade dobili prijedlog za ovrhu što je neviđeni harač na džepove Sinjana i Cetinjana.

“Vodovod i odvodnja Cetinske krajine“ redovno podmiruje sve svoje obaveze, ali kao i ostale jedinice lokalne samouprave nije u stanju platiti nenormalno povećanje cijene električne energije od petsto posto. Jedini Grad u Hrvatskoj koji je za tu razliku povećanja dobio ovrhu je Sinj što dokazuje da je to agenda splitsko-dalmatinskog HDZ-a kao i onog državnog Plenkovićevog, usmjerena protiv izabranog gradonačelnika Sinja.

Guraju tezu da HEP posluje na tržištu, a ja im uzvraćam pitanjem zašto taj isti HEP koji je gotovo monopolist oko isporuke električne energije plaća milijune za oglašavanje i pitam koliko je taj isti HEP uplatio medijima i marketinškim agencijama?! Je l’ to ulog kako bi se moglo gaziti sve one koji se poput mene usuđuju propitivati poslovnu politiku i odluke HEP-a? Koliko taj isti HEP uplaćuje novca odvjetničkim društvima rodijaka, prijatelja i HDZ-ovih igrača koji po stranačkom nalogu idu u harač nad Sinj?!

HEP, koji je u vlasništvu države, krenuo je u obračun sa mnom nakon što sam upozorio na nenormalno povećanje cijene električne energije našem Vodovodu zbog čega građanima prijeti enormno poskupljenje vode. Ja kao gradonačelnik Grada Sinja ovakav harač nad narodom Sinja i Cetinske krajine neću dozvoliti jer upravo HEP ima najveću dobit od sliva rijeke Cetine, a zauzvrat nam “gule kožu”, ističe Bulj.

Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.