fbpx
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

BULJ IZDAO NAREDBU! POZOR GRAĐANI! Upozorenje: ‘Nalažem službama da se stave u pripravnost!’

Autor: N.K

U dijelovima Hrvatske već je zapao snijeg, osobito u gorskim krajevima i na planinama. Inače upozorenja šalje DHMZ, ali danas ga je građanima poslao gradonačelnik Sinja, Miro Bulj.

Upozorio je građane na snijeg, porast vodostaja i bujične poplave, a naredio je svim službama da budu u stanju pripravnosti kako bi se zaštitilo stanovnike.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Danas je počeo padati snijeg u višim predjelima cetinskoga kraja, konkretno na području Zelova. Sutra će, prema najavama meteorologa, u gorskim predjelima padati snijeg praćen jakom orkanskom burom, do 5. prosinca očekuje se obilna kiša u Dalmatinskoj zagori.

Očekuje se porast vodostaja tijekom četvrtka, petka i subote zbog najavljenih većih oborina od srijede navečer pa do subote ujutro (očekivane oborine će biti u Dalmaciji od 40 mm do čak 93 mm/m2), a moguće su i veće lokalne oborine od navedenih, navodi se u priopćenju.

Dao naredbu službama

“Nalažem da se sve nadležne službe obavijeste o opasnoj vremenskoj pojavi i da se stave u pripravnost s obzirom na moguću ugrozu ljudi i imovine na pojedinim područjima grada Sinja. Sve glavne prometnice će se održavati sukladno operativnim planovima održavanja državnih, županijskih te nerazvrstanih cesta na području grada Sinja po prioritetima”, objavio je Bulj.

“Moguće su poplave”

“Zbog velikih oborina uz Jadransko more i u njegovom zaleđu (najviše u Dalmaciji) koje će pasti od 01.12. do 04.12.2021., a koje će ponegdje imati veći intenzitet, mogu se očekivati i poplave u gradovima i na svim područjima gdje se nalaze bujični vodotoci u skladu s time, djelatnici Hrvatskih voda, Vodoprivrede i svih ostalih firmi koje sudjeluju u obrani od poplava, trebaju poduzeti sve potrebne predradnje (provjeriti prohodnost korita, stanje nasipa i vodnih građevina…), aktivno pratiti razvoj hidrometeoroloških prilika na područjima na kojima se očekuju velike oborine, kako bi – ako zatreba – mogli pravovremeno reagirati i poduzeti sve potrebne i zakonom utvrđene mjere te tako na minimum svesti moguće materijalne štete i ugroze za život i zdravlje građana na poplavljenom području”, stoji u Buljevom priopćenju.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.