Foto: Screenshot7YouTube

Bujanec i Beljak se posvađali u studiju: ‘Meni je Krešica simpatičan kad se ovak nervira’

Autor: I.G.

U najnovijoj epizodi emisije “Zoom” na Z1 televiziji sučelili su se TV voditelj Velimir Bujanec i predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Rasprava je bila potpuno kaotična, a voditeljica Hana Tabaković Baksa bezuspješno je pokušala zaustaviti verbalni duel ove dvojice neistomišljenika.

“Ja za Beljaka ne mogu reći ništa. On uvijek piči po istom, protiv HDZ-a. Ali, ne može očekivati da netko, kada bi išao razgovarati o mogućoj suradnji zbog borbe protiv korupcije, zanemari njegove izjave o Bleiburgu i pozdravu ZDS. Ljudima je to važno. Na kraju krajeva, ja na trgu Svetog Marka jesdam vidio jednu ili dvije hrvatske zastave, ali vidio sam i mnogo ovih post-totalitarističnih crvenih simbola. Pri tome mislim na one stisnute ruke Radničke fronte, s kojima ste vi gospodine Beljak u klubu. Inače, izvorno dolje nije pisalo ‘Dosta je’, već CCCP”, rekao je Bujanec u emisiji.

Upitao je Beljaka kako može zanemariti takve ideološke teme u svojem političkom djelovanju. Kaže i kako premijer Plenković i predsjednik Milanović imaju puno više dodirnih točaka nego što se vidi na prvi pogled, a Beljak mu je na to sve odgovorio:

“Otkrili ste se. Govorite kao Plenković. On isto govori da smo mi ruski igrači, a sada vi to ponavljate. Miješate kruške i jabuke. Mi se nikada nećemo dogovoriti oko ideologije…”, rekao je Beljak a Bujanec se nadovezao: “Da je 91. lako bi se nas dvojica dogovorili”.

‘S Radničkom Frontom smo išli igrom slučaja’

“Ja s Možemo imam velikih problema. zato i postoji klub. Sve su to različite stranke, a kada gledamo ideološku podjelu vidimo da ono za što se zalaže Možemo nije ono za što se zalaže HSS isto kao i Radnička fronta”, rekao je Beljak, a Bujanec ga upitao “A u klubu ste s njima?”. Beljak je odgovorio: “U klubu smo s njima igrom slučaja jer nas je Hrelja (Silvano) izdao Plenkoviću.

“Dakle, oko ideologije se nikada nećemo dogovoriti, ali možemo se dogovoriti oko toga da je HDZ neideološka sekta koju su osnovali Udbaši kada su maknuli veselicu i kompletnu hrvatsku inteligenciju. Tko je tada bio u HDZ-u? Titovi generali, Boljkovac, Tuđman, Manolić… To je HDZ i to treba otkloniti. Danas su to njihova djeca Plenković, Milić i ostali. To je UDBA i projugoslavenska priča. Vi meni govorite da sam ja ljevičar? Pa Plenković je kršten 90. godine. O čemu mi pričamo? On je gojenac bivšeg sustava”, rekao je Beljak.
Rasprava o ideološkim temama na kratko je bila prekinuta kada se dvojac dotaknuo priče u kojoj je Bujanec u nekoliko navrata Beljaka optužio da je krao radio uređaje iz automobila. “Vi hiperventilirate gospodine Beljak”, rekao je Bujanec u početku.

“Krešo Beljak nikada nije ukrao niti jedan auto radio. Hajde to priznajte. U najmanje 20 emisija ste to spomenuli. Ja ću vam pokazati presudu. Vi lažete, lažljivac ste. Recite istinu gospodine Bujanec”, rekao je Beljak, a Bujanec odgovorio:

“Meni je Krešica simpatičan kad se ovak nervira. Radi se o tome da on mijenja priče. Kada sam ja branio Andreja Plenkovića? Gospodin Beljak bi, da mu sutra ponude neki bolji opstanak u Saboru bio dio koje većine. To je politika njegovog Vladka Mačeka. Znate tko je Marijana Petir, koja danas diže rukicu za Plenkovića? Tko je nju inaugurirao? Krešo Beljak, pa neka me demantira”, rekao je Bujanec.
Foto: Screenshot7YouTube

‘Katarina Peović nosi mužu gablece iz sabora’

Rasprava se nastavila u grubom tonu, a Bujanec je podsjetio na objavu koju je Beljak objavio na društvenoj mreži Twitter, u kojoj je istaknuo kako “UDBA nije ubila dovoljno fašista”.

“Rekli ste mi za Katarinu Peović da nosi iz Sabora gablece doma svom mužu. Čovjek je u klubu s tom ženom i kaže mi ‘znaš, nemoj ju zezati ona ti ne tuče muža, on ti je tak jadan da mu ona gablece uzima u saborskom restoranu i nosi doma. Ja sam vas pitao jel ga tukla, vi ste rekli da nije nego da je toliko dobra da mažnjava gablece”, rekao je Bujanec.

“Ja se s ovim lažljivcem ne mogu razgovarati. Cijela priča počela je tako da sam ja napisao objavu na društvenim mrežama protiv fašista koji su uzrokovali rat. Tko je uzrokovao rat u bivšoj Jugoslaviji? Fašisti, Milošević i ostali četnici”, rekao je Beljak.

Voditeljica je Beljaka upitala je li bio u HoS-u, na što je Beljak odgovorio kako je. “Zna i on da smo bili. A to da su ga specijalci nosili kao vreću okolo, to je zaboravio. Evo ruke, daj ju”, rekao je Beljak i pružio Bujanecu ruku, na što mu je ovaj pružio svoju te se dvojac rukovao. Na kratko se činilo da je završilo s neugodnim tonovima, ali rasprava se uskoro nastavila:

“Meni je kao novinaru nelogično da netko može izbaciti ideologiju. Vaša stranka je bila u istoj Vladi s četnikom Dražom Mihajlovićem. Sada idete s Katom Šmajser“, rekao je Bujanec.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.