Foto: Luka Gerlanc / CROPIX/Ilustracija

‘BUDITE SPREMNI NA OLUJNI VJETAR!’ Izdano posebno upozorenje zbog sutrašnjeg vremena: Upaljen meteoalarm

Autor: Dnevno.hr

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za nedjelju, 16. travnja narančasto upozorenje zbog vjetra.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, javlja DHMZ.

Narančasti meteoalarm izdan je za Južnu i Središnju Dalmaciju te za Velebitski kanal zbog jakog i mjestimice vrlo jakog vjetra.

Vremenska prognoza za nedjelju

U nedjelju će u Hrvatskoj biti promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, osobito prijepodne kada lokalno može biti obilnija, u Dalmaciji praćena grmljavinom, a u najvišem gorju moguć je snijeg.




Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjereno jugo, ponegdje na jugu i jako, a na sjevernom dijelu bura koja će se do večeri proširiti duž obale.

Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9, na Jadranu od 9 do 12 °C. Najviša dnevna između 9 i 14 °C, na istoku i jugu Hrvatske i malo viša.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.