Foto: Facebook / UNRO HVO ZDŽ

BRANITELJI BIJESNI, TRAŽE POČINITELJA! Srušen spomenik ubijenim pripadnicima HVO-a: Svi smo potreseni

Autor: Dnevno.hr

Braniteljske udruge zatražile su u ponedjeljak pronalaženje počinitelja koji je tijekom protekle noći potpuno uništio spomen obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane nedaleko Žepča, u središnjem dijelu BiH.

Naime, u mjestu Vrbici je, vjerojatno automobilom, srušena spomen ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskoga vijeća obrane.

Na spomeniku su bila ispisana imena poginulih branitelja, a podignut je 2018. godine uz prometnicu koja povezuje općine Žepče i Zavidoviće, gdje je u više navrata bilo zabilježeno uništavanje hrvatskoga grba i braniteljskih spomen ploča.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Žepča zatražile su od policije što žurnije rasvjetljivanje ovog posljednjeg incidenta.

“Udruge HVO Žepče i Zeničko- dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani”, naveli su u priopćenju, dodavši da je ovaj nemili događaj potresao mještane Vrbice i sve pripadnike 111. xp brigade Žepče.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.