Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

BRANITELJ SVJEDOČIO UTAPANJU! Velika drama na Korani: U šoku je, ‘mislili smo da roni!’ Svi rade ovu grešku!

Autor: N.K

Došli su nam vrući ljetni dani, dapače u Hrvatskoj vlada toplinski val u kojem ćemo imati temperature blizu 40 stupnjeva Celzijevih. Mnogi su zato pohitali na kupališta. Jedni na more, drugi na rijeke.

Tako je u nedjelju učinio i Branko Škrtić iz Karlovca, prvi ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade koji je osvježenje potražio na Korani u Karlovcu, a umjesto bezbrižne uživancije doživio je šok kada je svjedočio utapanju muškarca srednjih godina.

Na svu sreću muškarac je preživio, ali u vodi se odvijala prava drama. Kako je izvijestio Škrtić na svom Facebook profilu, čovjek oko 50 godina ušao je u vodu i potonuo.

Svi su mislili da roni

Svi su mislili da roni, ali muškarac nikako da izroni. Nakon nekoliko minuta, dečko koji se tamo kupao skočio je u vodu i izvukao ga van.

Nesretni čovjek izvučen je iz vode bez svijesti, ali na svu sreću, jedna mlada žena dala mu je umjetno disanje nakon čega je povratio puno vode i počeo disati.

Po njega je došla hitna i kako se čini sve je dobro završilo.

Mnogi njegovi pratitelji upozori su na važnu činjenicu, a to je postupni ulazak u hladnu vodu.




Postupni ulazak u vodu

Nije rijetkost da ljudi naglo skoče u vodi i da im onda pozli budući da je razlika između temperature vode i temperature njihova tijela prevelika. Osobito bi trebali paziti oni koji imaju problema sa srcem i oni srednje ili starije dobi.

Muškarac iz ove priče imao je sreće da je netko primijetio da ga nema i odlučio djelovati, a ponekad ni to nije dovoljno. Kao što je napisala jedna pratiteljica, ženi na Murteru lani nije bilo spasa.

“Ona je došla iz Zagreba i onako vruća i umorna odmah ušla u hladno more, nije joj bilo spasa”, rekla je pratiteljica.




 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.