Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

BRANITELJ KOJI JE PRIVEDEN ZBOG PRIJETNJI PLENKOVIĆU: ‘Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje’

Autor: Daniel Radman

Premda se u medijima baratalo podatkom da je zbog komentara na račun premijera Andreja Plenkovića priveden 71-godišnji muškarac za zadarskog područja, nakon današnjeg priopćenja upućenog od strane PU zadarske doznali smo da je u policijskoj postaji zbog istog razloga bio i 49-godišnjak iz Zadra.

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja. Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru”, napomenuli su u priopćenju.

Premijera nazvao “pavijanom”

O cijelom slučaju oglasio se i 49-godišnjak, otkrio je i svoj identitet te dao izjavu Anteni Zadar. Riječ je o Hrvoju Vrkiću, ratnom vojnom invalidu koji tvrdi da je u policijskoj postaji proveo osam sati. Njegov krimen bila je rečenica “Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom nisi u Ukrajini”, koju je uputio putem Facebook stranice lokalnog medija uoči Plenkovićeve posjete obljetnici akcije “Maslenica”. Poruka se odnosila na Plenkovićevu izjavu da će “Hrvatska, reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu”.

“Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen”, rekao nam je Vrkić koji je i sam sudjelovao u akciji Maslenica.

Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi”, poručio je Vrkić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.