fbpx
Photo:Milos Tesic/ATAImages

‘BRAĆA SRBI, DŽABA SE SADA KU**ITE’ Pljušte reakcije na bijes zbog novog zakona u BiH, ovo se Dodiku neće svidjeti

Autor: Dnevno.hr

I dalje pljušte reakcije na odluku da se u BiH zabrani i kažnjava negiranje ratnih zločina te na prijetnje odcjepljenjem bijesnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Psiholog iz Banja Luke Srđan Puhalo aktivan je na društvenim mrežama, a ovaj put je komentirao Dodikovu Stranku nezavisnih socijaldemokrata i odluku Valentina Inzka.

“J**i ga” SNSD, aplaudirali ste kad su smjenjivali Poplašena” naveo je Puhalo.

Nikola Poplašen je bio predsjednik Republike Srpske između studenog 1998. i rujna 1999. Zbog odbijanja da imenuje Milorada Dodika mandatarom za sastav vlade, smijenio ga je visoki predstavnik Carlos Westendorp u ožujku 1999.

U drugoj objavi je Puhalo napisao:

“Inzkov zakon se počinje primjenjivati od 1. kolovoza, braćo Srbi džaba se sada k*****e!!!”.

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović se u gostovanju na jednoj televiziji pita zašto Inzko nije nametnuo zakon o izbornom zakonu i zašto nije sankcionirao Dodika zbog priča o secesiji.

“Da nije Bakira, Dodika i Čovića Ured visokog predstavnika u BiH bi davno bio ukinut. Volio bih da nikad ne dođem na vlast, više nego da razočaram ljude. Ovom narodu treba katarza i posao”, rekao je i Dodiku poručio.
“Hajde, Milorade, Srbendo, povuci se prvi, napusti Predsjedništvo”.

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko donio je jučer odluku koja se odnosi na dopune Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Dopunom Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine će se svako tko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša opravdati zločin genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravomoćnom presudom u skladu s Poveljom Međunarodnog vojnog suda pridruženom uz Londonski sporazum od 8. kolovoza 1945. ili Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ili Međunarodnog kaznenog suda ili suda u Bosni i Hercegovini, a usmjereno je protiv grupe osoba ili člana grupe određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost, i to na način koji bi mogao potaknuti na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv takve grupe osoba ili člana takve grupe, kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je najavio kako u Republici Srpskoj taj zakon neće provoditi te je zaprijetio odcjepljenjem od BiH.
Inzka i cijelu međunarodnu zajednicu nazvao je “kretenima”, a najavio je kako će članovi njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ubuduće bojkotirati sudjelovanje u tijelima vlasti BiH kao i da na takvo postupanje kani pozvati i druge političke stranke sa srpskim predznakom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.