Foto: Cropix

Braća Pivac za Kraševe dionice moraju isplatiti još pola milijuna kuna

Autor: Dnevno

Mesna industrija Braća Pivac isplatit će dioničarima Kraša koji su prihvatili ponudu za preuzimanje dodatnih 431,20 kuna zbog otkupa dionica od Kraš-ESOP-a, javlja N1 televizija.

Ukupno će Pivci za Kraševe dionice isplatiti dodatnih 579.101 kunu. Kako stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, u javnoj ponudi od 25. listopada do 22. studenog mesna industrija Braća Pivac prikupila je 1343 dionice, odnosno 0,09 posto udjela u Krašu koje je platio 430 kuna. Međutim, 23. studenog Kraš-ESOP, do tada treći najveći dioničar Kraša – prodao je Pivcima 276.441 dionicu po cijeni od 861,20 kuna.

Obveza isplate razlike u cijeni nastala je temeljem Zakona o preuzimanju dioničkih društava koji propisuje da je ponuditelj, ako u roku od jedne godine od proteka roka trajanja ponude za preuzimanje stekne dionice ciljnog društva, po cijeni koja je viša od cijene u ponudi, obvezan dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatiti razliku u cijeni.

Isplata se mora izvršiti u roku 7 dana od dana stjecanja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.