Guliver

‘BRAĆA’ NE MOGU NI DO BEOGRADA! Kaos u Rusiji nakon Putinovih prijetnji, rasprodane sve avionske linije iz Moskve

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je predsjednik Vladimir Putin u srijedu naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale, prenosi britanska agencija Reuters.

Ministar obrane Sergej Šojgu je nakon Putinove objave rekao kako će poziv biti ograničen na one s vojnim iskustvom, te da studenti i oni koji su služili samo vojni rok neće biti pozivani.

Unatoč tome, podaci Google Trends pokazuju veliki skok u pretraživanjima za Aviasales, koja je najpopularnija ruska web stranica za kupnju karata za letove.

U srijedu su rasprodani izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, pokazuju podaci Aviasalesa.

U sljedećih nekoliko dana nema letova ni prema Beogradu, koji je dugo vremena bio jedna od najpoželjnijih destinacija za Ruse željne Europe nakon 24. veljače.

Takav razvoj događa nije začudio nikoga kada se vidi što su Rusi najviše guglali u utorak navečer, nakon što je Putin odgodio svoj govor, a Rusi strahovali da bi mogao objaviti opću mobilizaciju.

Rusi su najviše guglali frazu “Kako otići iz Rusije”, a popularna je bila i tema odlaganja vojske.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.