Foto: Sisačka biskupija

BOŽIĆNI DOMJENAK PRAVOSLAVNIH BRANITELJA: Biskup Košić: Potrebno je da hrvatsko društvo prizna vašu veliku zaslugu za slobodu domovine

Autor: Dnevno.hr

Sisački biskup Vlado Košić sudjelovao je na poziv Predraga Peđe Mišića u petak, 6. siječnja u kavani Lav u Zagrebu na prijemu udruge Hrvatskog pravoslavnog centra povodom proslave Božića odnosno Badnjaka po julijanskom kalendaru.

Na domjenku su se okupili uglavnom pravoslavni hrvatski branitelji te njihovi prijatelji koje je sve, nakon izvođenja hrvatske himne, pozdravio organizator, hrvatski branitelj Predrag Peđa Mišić.

Skup je pozdravio i dr. Ante Nazor te Ivona Paltinieri ravnateljica Uprave za zatočene i nestale i izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Skupu se obratio i biskup Košić čestitajući Božić kojim svi mi kršćani, bez obzira na datum, slave isto otajstvo dolaska Sina Božjega kao čovjeka među nas ljude.

Istaknuo je i kako je potrebno da naše hrvatsko društvo konačno vrednuje i prizna veliku zaslugu hrvatskih pravoslavnih branitelja koji su dali svoje živote i zdravlje za slobodu naše domovine Hrvatske, javlja Sisačka biskupija.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.