HTZ

BOSANCI BI NA MORE Capelli tvrdi ’Može, ali zasad pod posebnim uvjetima’

Autor: Dnevno

Ministar turizma Gari Cappelli za Avaz je rekao kako otvaranje granica sa Bosnom i Hercegovinom sada već uvelike ovisi o stavu Europske Unije te o epidemiološkoj situaciji.

“Tijekom ovog tjedna na razini Europske unije raspravljat ćemo o otvaranju granica za treće zemlje. Donesen je jedan načelan stav, a onda ćemo bilateralno, onako kako procijeni svatko za svakoga, dogovarati se što dalje, naravno, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Mi se možemo složiti ili ne sa stavom EU, a onda nakon toga procijeniti je li epidemiološka situacija takva da možemo krenuti s otvaranjem granica s Bosnom i Hercegovinom ili nekom drugom zemljom izvan EU”, rekao je ministar.

Strani državljani, a u to spadaju i državljani BiH, smiju ući u Hrvatsku ako pritom prilože dokaz o rezervaciji smještaja, naveo je.

“Državljanin treće zemlje s reguliranim boravkom u EU može ući u Hrvatsku kada se radi o ekonomskom interesu, s time da je potrebno pokazati, naprimjer, poziv privrednog subjekta na sastanak. U navedenu kategoriju spada i dokaz o plaćenom smještaju ili rezervacija za apartman/hotel, ugovor o paušalnom zakupu prostora u kampu, rezervacija parcele u kampu”, objasnili su iz MUP-a.

U GODINU DANA PREKO 200 MILIJUNA KUNA! Šokirat će vas na što je Plenković ulupao ovu cifru




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.