Photo:Damir Spehar/PIXSELL

BORZAN: Nedmokratski je, ali trebali bi imati jednog kandidata za predsjednika i odustati od pravila ‘jedan član jedan glas’

Autor: D.R.

SDP-ova eurozastupnica Biljana Borzan gostovala je u Točki na tjedan N1 televizije i prokomentirala svoje odustajanje od kandidature za predsjednika stranke.

“Kada se čovjek nađe na potencijalnoj prekretnici, važe sve što mu je važno. Kada sam sve stavila na vagu, zaključila sam da bih ovaj puta preskočila.

“Energiju, volju za rad u stranci imam, no sada su prevagnuli drugi aspekti privatne, obiteljske, poslovne naravi“, rekla je.

Borzan je za predsjednika SDP-a podržala Peđu Grbina.

Surađujemo niz godina, ne možeš mu prigovoriti da je bio kolebljiv, da ima stavove koji nisu u skladu sa socijaldemokracijom, kada je bio suspendiran ni u jednom trenu nije rekao ‘ne tiče me se, stranka me se odrekla’. Naprotiv, nastavio je raditi jednakim žarom, pisao zakone, bio glavna osoba na koju se SDP oslanjao kada je u pitanju procedura i kako doskočiti vladajućima”, izjavila je.

Dala je i zanimljiv pogled oko izborne procedure. Smatra da se treba odustati od izbora po načelu ‘jedan član jedan glas’, ali i da bi bilo dobro da imaju samo jednog kandidata.

Nakon teškog poraza na izborima i svega što nam je donio sustav glasovanja ‘jedan član jedan glas’ bilo bi dobro da imamo što manji broj kandidata, ako bi bila šansa da imamo konsenzus oko jednoga, to bi bilo dobro iako bi mnogi rekli da to nije demokratski. Ovo je posljedica naše dugotrajne krize. Voljela bih da imamo što manji broj kandidata da se više ne dijelimo, podjele samo koriste političkim protivnicima”, rekla je za N1.




ŠOK I NEVJERICA U SDP-U! Grbinu već iščupali prvu ozbiljnu aferu

NJEGOVO IME U SDP-u SE SVE GLASNIJE SPOMINJE: Kriv je zbog debakla




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.