fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

BOMBA IZ VLADE, MINISTAR POSTAVIO UVJET PREMIJERU? Procurili detalji plana koji je Paladina navodno predstavio Plenkoviću: ‘Nisam zadovoljan’

Autor: Dnevno.hr

Navodno je, kako javlja RTL, aktualni ministar graditeljstva Ivan Paladina, o čijem se mogućem odlasku posljednjih dana piše u medijima, još u studenom predstavio premijeru Andreju Plenkoviću plan u osam točaka kojim je navodno namjeravao ubrzati obnovu Banovine.

Prva točka tog plana navodno je osnivanje samostalnog ministarstva obnove.

No, ne samo to. Kako neslužbeno doznaje RTL, navodno je još uvijek aktualni ministar Plenkoviću poručio “da bez ovih izmjena sustava on neće ostati u Vladi”.


Plenković nije impresioniran

“Jesam li zadovoljan onime sve skupa koji je naš cijeli rezultat, nisam zadovoljan. Nema razloga da budem ministar ako ne isporučujem ono što bi trebao isporučiti”, rekao je ministar Paladina.

Čini se kako Paladinin nastup nije oduševio premijera, pa je nakon spomenutog sastanka počeo govoriti o “nestvarno sporoj obnovi”, dok o budućnosti Paladine kao ministra ni danas ne govori.

Nakon što je tražio da jedno tijelo – zasebno ministarstvo ili državni ured kojem bi on bio na čelu i koje će se baviti isključivo obnovom, vodi proces obnove od početka do kraja, zapravo je dotaknuo Fond i Središnji ured za obnovu na čijem je čelu Gordan Hanžek, na kojega mnogi upiru prstom i smatraju ga krivcem nestvarno spore obnove Banovine.

Htio izbaciti iz igre Fond i Središnji ured za obnovu?

Naime, to što je tražio da vodi proces od početka do kraja, mogućnost mobilizacije kadrova i veće plaće za ljude koji se bave obnovom, bi značilo da iz igre ispadaju i Fond i Središnji ured za obnovu.

Navodno najimućniji ministar u aktualnoj Plenkovićevoj vladi imenovan je nakon uhićenja Darka Horvata, a Plenković ga je tada predstavio kao osobu koja je potrebna za kompleksnu obnovu. Paladina je objeručke prihvatio ponudu te preuzimajući funkciju ministra, obećavao stotine gradilišta.

“Obnova je odgovornost svih nas, prije svega moja”, kazao je Paladina.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.