Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bojan Glavašević posvetio objavu žrtvama holokausta: ‘Nikada neću zaboraviti sve te stvari, makar bio osuđen da živim vječno poput Boga.’

Autor: Dnevno

Na današnji dan, 1945. obilježava se proboj logoraša iz najzlogasnijeg koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenaua u Poljskoj. Na strahote tog logorta i patnje Židova od strane nacista prisjetio se na svom Facebook profilu saborski zastupnik Bojan Glavašević, kroz ulomak iz knjige “Noć” Elie Wiesela, nobelovca koji je preživio logore Auschwitz i Buchenwald.

“Nikada neću zaboraviti tu noć, prvu noć u logoru, koja je moj život pretvorila u jednu dugu noć, sedam puta prokletu i sedam puta zapečaćenu. Nikada neću zaboraviti taj dim. Nikada neću zaboraviti mala lica djece, čija sam tijela gledao kako se pretvaraju u vitice dima ispod tihog, plavog neba. Nikada neću zaboraviti te plamenove koji su zauvijek progutali moju vjeru. Nikada neću zaboraviti tu noćnu tišinu koja me lišila, za svu vječnost, želje da živim. Nikada neću zaboraviti te trenutke koji su usmrtili mog Boga i moju dušu, i moje snove pretvorili u pepeo. Nikada neću zaboraviti sve te stvari, makar bio osuđen da živim vječno poput Boga. Nikada.”, napisao je između ostalog Glavešević u svom postu, posvećenom žrtvama holokausta.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.