Foto: Pixabay

‘BOGU ZA PLAKAT’! GOSPOĐI JE UKRADENO 30 TISUĆA EURA: Izgubila je sve jer je povjerovala! Ne nasjedajte

Autor: Dnevno

Vrlo domišljatu prevaru, u kojoj je glumio “policajca”, a imao je i lažnog direktora banke smislio je 46- godišnjak koji je sada optužen za prevaru, a optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru. Prema optužnici, muškarac čiji je identitet još nepoznat, 16. srpnja nazvao je oštećenicu, javlja Večernji list.

“Dobar dan. Ja sam direktor banke, a u tijeku je kriminalističko istraživanje protiv jednog od djelatnika banke koji je krao novac. Surađujem s policijom, a radi vaše sigurnosti s računa bi trebali podignuti novac te ga predati policajcu kojeg će poslati ka vama”, vjerojatno je kazao 46-godišnjak svojoj žrtvi. Ona se prvo nećkala da učini što se od nje traži , no na kraju ju je ipak uspio uvjeriti da je u njezinom najboljem interesu da ga posluša, pa je s računa podigla 30.000 eura. Malo nakon toga na vrata joj je pokucao 46-godišnjak koji se predstavio kao policajac, a žrtva mu je predala omotnicu u kojoj je bio novac. Prošlo je neko vrijeme dok nije shvatila da je prevarena, pa je o svemu obavijestila policiju, koja je u nekom trenutku našla i uhitila 46- godišnjeg prevaranta.

Tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produlji pritvor u kojem je od uhićenja.

 

 

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.