Foto: Vlado Kos / CROPIX

BLIŽI SE DAN SUZA U VUKOVARU: Prvi put će u Koloni sjećanja uz branitelje i obitelji žrtava stupati i oni!

Autor: Dnevno.hr

I ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2022. godine obilježit će se pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnoga domovinskog pijeteta“, a iz gradske uprave pozvali su da se predvodnicima kolone pridruže i oni koji su kao djeca proživjeli razaranja Vukovara.

Stajalište Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2022. godine, a u izravnoj komunikaciji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom “Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru, jest da se središnji program 18. studenoga ove godine vrati u krug bolnice s obzirom na povoljnu i kontroliranu epidemiološku situaciju.

Iz Grada Vukovara također navode kako će Kolona sjećanja proći uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje slijedi protokol polaganja vijenaca te sveta misa.

Ove će godine prvi put s hrvatskim braniteljima Vukovara te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja, koji će predvoditi Kolonu sjećanja, biti i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara. Grad Vukovar poziva ih da se im pridruže.

Kolnu sjećanja već godinama predvode članovi obitelji ubijenih i nestalih te branitelji Vukovara, a posljednje dvije godine zbog pandemije covida-19 komemorativni program održan je ispred vukovarske bolnice.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.