Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

‘BLAGO JE PREHLAĐEN!’ Erdoganu se bliže izbori, može li to njegovo srce izdržati? ‘Narod k’o narod, gdje ima dima, tu ima i vatre’

Autor: Dnevno.hr/A.J.

Nakon što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otkazao najavljene predizborne skupove koji su se trebali održati u srijedu i četvrtak zbog, kako je službeno priopćeno “lakše bolesti”, pojavile su se glasine da je doživio srčani udar i da je hospitaliziran.

U srijedu se na ovu temu oglasio turski Centar za borbu protiv dezinformacija, osnovan pod okriljem odjela za komunikacije administracije turskog predsjednika Erdogana i demantirao spomenutu verziju o srčanom udaru i hospitalizaciji.

“Navodi da je predsjednik Erdogan imao srčani udar i da je hospitaliziran nisu točni. Predsjednik će posredstvom videokonferencije sudjelovati na svečanosti prvog utovara goriva u Atomsku centralu Akkuyu, koja će se održati sutra ”, objavio je centar na svojoj Twitter stranici. Turski potpredsjednik kazao je da je Erdogan “blago prehlađen”.

Dimna zavjesa?

Čelnik odjela za odnose s javnošću turskog predsjednika Fahrettin Altun napisao je na svom Twitteru slijedeće: “Kategorički odbacujemo takve neutemeljene tvrdnje o predsjedniku. Sutrašnjem otvorenju nuklearne elektrane predsjednik će nazočiti posredstvom videokonferencije. Nikakve dezinformacije ne mogu osporiti činjenicu da turski narod stoji uz svoje vođe, Erdogan i njegova stranka će pobijediti na izborima 14. svibnja.”

Predsjednički i parlamentarni izbori u Turskoj se tradicionalno održavaju istoga dana, a idući će, dakle biti za 17 dana – u nedjelju 14. svibnja. Utrka je krajnje neizvjesna pa nije čudo da se plasiraju i informacije ovakvoga tipa.

A narod k’o narod! Uvijek će reći onu svoju “gdje ima dima ima i vatre”.

Je li ovo samo “dimna zavjesa” i kome će ona u konačnici pomoći (ako uopće hoće) – doznat ćemo vrlo brzo – nakon samih izbora.




Autor:Dnevno.hr/A.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.