FOTO: Pixabay

Bjelovarski gradski vijećnik iz redova SDP-a optužen za zlouporabu povjerenja!

Autor: Dnevno

Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana potvrdio optužnicu protiv 56-godišnjeg rukovoditelja odjela u jednom trgovačkom društvu u podružnici u Bjelovaru, zaduženog za organizaciju i lov divljači, zbog tri kaznena djela zlouporabe povjerenja. Kako neslužbeno doznaje Regionalni portal Bjelovar.live iz neslužbenih, ali provjerenih izvora, radi se o Nenadu Nekvapilu, SDP-ovom gradskom vijećniku Grada Bjelovara i zaposleniku bjelovarske podružnice Hrvatskih šuma.

Njemu se na teret stavlja da je od 19. rujna 2016. do 15. veljače 2017. godine, kao rukovoditelj odjela u bjelovarskoj podružnici Hrvatskih šuma zadužen za organizaciju i lov divljači, nepoznatoj osobi bez odobrenja za lov dopustio odstrel divljači. Nakon toga je u potvrde o podrijetlu divljači i njezinih dijelova te zapisnike o obavljenom lovu lažno upisivao ili potpisivao da je on kao lovac obavio odstrjel divljači te takve podatke predao računovodstvu tražeći isplatu naknade.

U optužnici nadalje stoji da je, na temelju tog zapisnika i navedenog evidencijskog obrasca s neistinitim podacima, okrivljeniku isplaćena nepripadajuća naknada za korištenje vlastitog oružja i streljiva u službene svrhe čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 387,90 kuna, dok je Hrvatske šume oštetio za ukupan iznos od 5.137,90 kuna zato jer nije naplatio naknadu od nepoznate osobe koja je stvarno odstrijelila divljači.

Lažni podaci

Tereti ga se i da je kao rukovoditelj odjela Hrvatskih šumama zadužen za organizaciju i lov divljači, u dva navrata organizirao skupni lov u kojem je dopustio da sudjeluju i obavljaju odstrel divljači osobe koje nije upisao u popis lovaca skupnog lova. Nakon toga je u potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova upisao lažni podatak da je on kao lovac izvršio odstrel navedene divljači.

Takve podatke je ovjerio i svojim potpisom, a ”lovcima” nije naplatio naknadu za lov, niti je naplatio naknadu za odstrel divljači, a niti je navedenu divljač predao trgovačkom društvu radi daljnje prodaje. Odvjetništvo tvrdi da je divljač zadržao za sebe. Time si je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.128,00 kuna, dok je Hrvatske šume oštetio za ukupni iznos od 6.728,00 kuna, prenosi bjelovar.live.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.