VIDEO: Užas! Zečeve čupaju na živo radi krzna!

Autor: A.P.

Upozoravamo čitatelje da se u ostatku teksta nalazi izrazito uznemiravajući sadržaj.

Na video snimku koja je snimljena u Kini, odakle potječe 90 posto svjetskog uzgoja angora kunića, mogu se čuti krici životinja koje trpe bol. Uzgajaju se između dvije do pet godina te im se u tom vremenskom periodu uklanja krzno na svaka dva do tri mjeseca.

Životinju se stavlja u kavez nakon što joj se iščupa krzno te nakon što joj prođe “životni vijek” radnici je ubijaju i skidaju joj kožu.

Patnju i bol osjećaju čak i zečevi kod kojih se krzno samo šiša; za vrijeme šišanja prednje i stražnje šape im se drže jako zategnute te je sasvim neizbježno dobivanje ogrebotina od oštrih škara i ostalog pribora dok se zečevi očajnički bore da se oslobode.

Dok angora kunići provode svoje vrijeme u kavezima, gole žice im povrjeđuju šape.
‘PETA Velika Britanija apelira na kupce. “Molimo vas da čitate etikete na vestama ili maramama. Ako piše da je od angore, ne kupujte” izjavio je direktor organizacije.
U Kini ne postoje pravila prema kojima bi se reguliralo ponašanje prema životinjama i nema kazni za zloupotrebu životinja na farmama kunića.

 

 




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.