Foto: Screenshot

(VIDEO) OVI SU LUĐI OD PABLA ESCOBARA! Podmornicom preplovili cijeli Atlantski ocean s tri tone kokaina

Autor: Dnevno

Španjolske vlasti uhvatile su prvu “narko trans-atlantsku podmornicu”. Procjenjuje se da je policija iz podmornice duge 20 metara zaplijenila tri tone kokaina u vrijednosti 121 milijun američkih dolara.  Podmornicu su uhvatili 24. studenog na sjeverozapadnom dijelu Galicije u Španjolskoj, piše Daily Mail.

Nakon potapanja podmornice, policija je uhitila dva državljana Ekvadora a, za trećom osobom španjolskog državljanstva se još traga.

Vlasti ne mogu sa sigurnošću potvrditi iz koje zemlje je podmornica krenula, no sumnjaju da je krenula iz Kolumbije.

Kiše i snažan vjetar otežavali policiji prijevoz podmornice u luku.

Španjolski Sudac zadržao je dva muškarca Ekvadorske nacionalnost u pritvoru, bez jamčevine.

Podmornica je prešla nevjerojatan put od 7.690 kilometara ili 4.778 nautičkih milja preko Atlantskog oceana, krenuvši iz Kolumbije s ciljem da dođu do Europe.

Inovativan način prijevoza droge iznenadio je vlasti. Naime, poznato je da Južnoamerički karteli koriste “bahate” i očite načine prijevoza robe.




Španjolske novine ABC javljaju da je policija pratila putanju podmornice od 15. studenog.

Španjolske vlasti kažu da je ovo prvi put da je netko pokušao krijumčariti u zemlju drogu podmornicom. Policija je saznala smjer kretanja podmornice nakon što su krijumčari stali pokraj obale Portugala.

Već od rujna u španjolskim zatvorima kruže glasine da narko lord Galicia radi na prijevozu 3000 kilograma kokaina, pišu španjolske novine El Pais.




“Iskoristili su neaktivnost vlasti i policije na tom području, jer je većina pozornosti bila posvećena jugu Španjolske”, javljaju iz tih novina.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.