UZNEMIRUJUĆE: Kinez se žalio na svrbež i bolove u želucu, a ono što su doktori otkrili šokiralo je sve! (VIDEO)

Autor: A. Pranjić

Naime, kod Liaoa je ovaj parazit ušao u krvotok i raširio se tijelom, uzrokujući cisticerkozu - infekciju koja može biti smrtonosna, ako uhvati područje mozga.

Kineza Tiana Liaoa prepali su bolovi u trbuhu i nadražena koža. No, potpuno ga je sablaznilo otkriće doktora. Naime, tijelo Kineza je bilo prepuno larvi. Pretpostavlja se da je sashimi, omiljeno jelo Kineza bilo zaraženo jajima crva. ”Njegov slučaj nije prvi. Prije dva mjeseca, jedna žena potužila se liječniku na grčeve u želucu i gubitak pamćenja. Njoj su otkrili parazite trakavice u mozgu, a pretpostavka je da se zarazila jedući delikatesu od sirovih žaba”.

Naime, kod Liaoa je ovaj parazit ušao u krvotok i raširio se tijelom, uzrokujući cisticerkozu – infekciju koja može biti smrtonosna, ako uhvati područje mozga. 

Doktori vjeruju da je nekuhana japanska delikatesa od sirove ribe bila kontaniminirana. Istraživanja su pokazala da konzumiranje sirove ili nedovoljno termički obrađene ribe može dovesti do raznih parazitskih infekcija. Trakavice se pojavljuju u tijelu nakon konzumiranje larve diphyllobothrium, a pronađene su u slatkovodnim ribama poput lososa, a čak iako se mariniraju ili su dimljene, ribe mogu prenijeti crva.

Iako se ovo češće događa u siromašnim područjima, sve češće zahvaća i razvijene zemlje. To je najvjerovatnije jer je sushi sve popularniji, kažu kanadski stručnjaci. Autorica istraživanja Nancy Craig kaže da i druga popularna jela mogu biti zaražena, a to su sirovi soljeni ili marinirani fileti koji potječu iz skandinavskih ili baltičkih zemalja, zatim carpaccio karakterističan za Italiju, kao i sirovi losos, piše Daily Mail.

Liao je rekao: ”Jedem sashimi gotovo svaki dan. Nikad nisam ni pomislio da bi mogao oboliti. Sigurno neko vrijeme neću okusiti sashimi. Nadam se da će moj slučaj biti upozorenje ostalim ljubiteljima jela spravljenih od sirove ribe”. 

 




Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.