NOVA TEORIJA ZAVJERE: Simpsoni su predvidjeli epidemiju ebole? (VIDEO)

Autor: A. Pranjić

Epizoda iz 1997. godine prikazuje Marge Simpson koja pokušava izvući bolesnog Barta iz kreveta prema teoritičarima zavjera dokazuje da je u seriji predviđena epidemija ebole.

Razne teorije zavjere počele su se širiti nakon što se prije nekoliko mjeseci virus ebole počeo širiti zapadnom Afrikom ostavljajući mrtve za sobom. Najnovija teorija koja se pojavila govori o tome kako su pojavu ove opake bolesti u Americi predvidjeli akteri kultne animirane serije Simpsoni. 

Epizoda iz 1997. godine prikazuje Marge Simpson koja pokušava izvući bolesnog Barta iz kreveta prema teoritičarima zavjera dokazuje da je u seriji predviđena epidemija ebole.

U jednoj sceni Marge predlaže Bartu da pročita knjigu ”Znatiželjni George i virus ebole”.

Naime, nakon toga Bart prikazuje crtež na kojem je mrtav i okružen krvavim tijelima dok sunce i oblaci plaču. Na YouTube kanalu Controversy7 obavljen je ovaj iscječak scene i tamo se raspravlja o raznoraznim teorijama o moći holivudske filmske industrije.

”Postoji li nešto što nam nisu rekli? Je li slučajno da su Simpsoni ovo predvidjeli?”,  prokomentirao je voditelj stranice Emmanuel Lokonga izazvavši podijeljene reakcije.

”Američka vlada već neko vrijeme ima cjepivo za ebolu. Tražite ga!”, napisao je jedan korisnika YouTubea, dok je drugi smatraju da je prije nego što je snimljena ova epizoda Simpsona virus otkriven.




Korisnik Jayden Morpet napisao je: ”Znate li da je ebola prisutna dulje vrijeme, samo što do sada nije bila tolika prijetnja?”

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.