Foto: Neja Markicevic / CROPIX

IMAO STODESET MAČAKA U STANU: Uzeo ih je par i nakon nekoliko godina mladi se čovjek našao na ulici s čoporom životinja

Autor: A.K.

Udruge za spašavanje životinja su u subotu hitno tražile dom za 110 mačaka nakon što su, zajedno sa svojim vlasnikom, istjerane iz stana na jugu Španjolske, u blizini Valencije. Bile su u stanu površine sto kvadratnih metara.

Spama Safor, lokalna udruga za spašavanje nesretnih životinja, tražila im je privremeni smještaj, barem dok ih veterinar ne cijepi i sterilizira. “Navodno je vlasnik uzeo par mačaka prije par godina i one su se počele razmnožavati”, rekla je za AFP Salvadora Tormas, jedna od zaposlenih u udruzi, prenosi Guardian.

Iz udruge su rekli kako nisu imali dovoljno mjesta za sve ove mačke jer je u tom trenu kod njih već bilo dvjestotinjak mačaka. Vlasnik mačaka, koji je zajedno s njima izbačen iz stana, je mlad čovjek, govori Salvadora Tormas.

“To je strašno, netko mu je trebao pomoći”, dodala je. Udruga Spama Safor još uvijek radi na zbrinjavanju ovih životinja, a pomažu im ostale lokalne udruge.

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.