Barcroft Media

Đurđevčanka iznenadila oporukom! Tri milijuna kuna ostavila svojim mačkama

Autor: Dnevno.hr

Marija Horvatek, rođena je Đurđevčanka koja se davnih dana odselila i desetljećima živjela u Chicagu. 2016. godine je preminula, a oporuka koju je ostavila prevođena je čak dvije godine.

Oporuka je napokon ugledala svjetlo dana, a mnoge je šokirala, javlja portal Vijesti.hr. Njezina želja je bila usrećiti đurđevačku djecu, a i mještane je iznenadio nenadani dar. Ipak, bilo bi zanimljivo kada bi mačke mogle razgovarati kako bi prenijele svoje emocije nakon što su dobile čak 470 tisuća dolara. Đurđevačkoj djeci ostavila je 30 tisuća dolara.

“Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 tisuća dolara iskoristi za dobrobit djece”  rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i dodao da će s grad tim novcem kupiti glazbene instrumente za glazbenu školu.

Poznanici njene obitelji su šokirani jer nisu znali da je imala toliko novaca.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.