Bizarno: Knjiga o ljudskoj duši omotana u korice od ljudske kože (VIDEO)

Autor: Hina/T. Pšenko

"Pažljivim gledanjem lako se razaznaju pore kože. Knjiga o ljudskoj duši zaslužuje ljudski omot", napisao je autor knjige.

Francuska knjiga iz 19. stoljeća iz knjižnice Harvardskog sveučilišta uvezana je u ljudsku kožu, objavila je knjižnica. Knjižnica je provela testove omota knjige “Des destinees de l’ame” Arsenea Houssayea iz fundusa knjižnice Houghton nakon što je u njoj pronađena bilješka autora da je knjiga uvezana u kožu pacijentice mentalne bolnice koja je preminula od moždanog udara. Knjiga je meditacija o životu poslije smrti i ljudskoj duši.

“Ova knjiga uvezana je u ljudsku kožu i na njoj nije ništa otisnuto kako bi se očuvala njezina elegancija”, napisano je u Houssayeovoj bilješci.
“Pažljivim gledanjem lako se razaznaju pore kože. Knjiga o ljudskoj duši zaslužuje ljudski omot”, napisao je autor knjige.

 

Autor:Hina/T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.