Foto: chinapeace.gov.cn

BIZARAN POKUŠAJ UBOJSTVA: Platio ubojici sumanutu svotu novca da obavi posao, no završetak ove priče potpuno je neočekivan!

Autor: P.B./Dnevno

Sud u južnom dijelu Kine osudio je šest muškaraca za propali pokušaj ubojstva.

U jesen 2013. biznismen Qin Youhui unajmljuje ubojicu da ubije Weia, drugog biznismena koji je bio u sudskom sporu s Qinom. Ubojica je zadržao pola od 2 milijuna yuana ($280,000) koje mu je Qin platio te  je odlučio “autsorsati” posao – ponudio je novom ubojici pola od onoga što mu je bilo plaćeno. Posao je proslijeđen još tri puta, sve dok nije stigao do petog muškarca, Linga Xinsinga, kojemu je bilo ponuđeno 100.000 yuana ($14.000) da počini zločin.

Foto: chinapeace.gov.cn

Pola godine nakon naručenog ubojstva, Ling je poslao Weiu poruku u kojoj traži da se nađu u Nanningu u kafiću. Kada su se satali, Ling mu je rekao: “Za 100.000  yuana te neću ubiti, ali češ morati surađivati sa mnom.” Ling i Wei su lažirali njegovu smrt i snimili fotografije na kojima je Wei bio zavezan te ih poslali  po “zapovjednom lancu” drugih “ubojica”. Ling je ostavio mobitel Weiju, koji je “nestao” na deset dana kako bi policiji prijavio zločin.

Sud u Guangxi sudio je šestorici optuženih koji su “imali namjeru drugima oduzeti život” pa se njihova djela gledaju kao ubojstvo s predumišljajem. “Optuženi, isključujući Linga koji tada nije bio optužen, bili su pušteni na slobodu nakon što je sud izuzeo dokaze na temelju nepravilne policijske istrage. Tužitelji su se uspješno žalili na sudsku odluku te su Qin i ostalih pet ubojica osuđeni na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije do pet godina.

Autor:P.B./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.