fbpx
Foto: Wochit / Bildagentur-online/Universal Images Group / Getty Images / ilustracija

BITKA ZA ZAGREBAČKI SDP: Jedan do kandidata za predsjednika želi Marxovu bistu u centru Zagreba

Autor: Dnevno.hr

Glavni odbor SDP-a u subotu će usvojiti pravila za unutarstranačke izbore koji će se održati u studenome.

Tako će početi proces izbora novih lidera lokalnih organizacija SDP-a.

O imenima kandidata već se dugo spekulira, spominjali su se ‘stari lavovi’ poput Gordana Marasa, no pojavila su se i neka nova imena, piše Jutarnji list.


Jedan od njih je 30-godišnji Aleksandar Gavrilović, suvlasnik i direktor gaming studija Gamechuck. U SDP-u je desetak godina, a u Forumu mladih bio je voditelj book cluba “Iskra” koji se povezao sa stotinama sindikalista, aktivista i akademika izvan stranke. Gavrilović koji je bio stažist u Europskom parlamentu u uredu Tonina Picule, a 2020. godine vijećnik na Gornjem gradu.

On je predložio, a mjesni odbor izglasao, da se na zagrebačkom Ilirskom trgu kraj Mažuranićeve palače postavi bista Karla Marxa. Svoj prijedlog je objasnio Marxovim radovima koji su “utjecali na ideologiju radničke klase u svim njezinim borbama u posljednjih 100 godina”.

U utrku za predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a ići će i profesor radnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, dr. Viktor Gotovac, ozbiljan kandidat je i Darko Liović, dugogodišnji član stranke, te zastupnik u bivšem sazivu Skupštine Grada Zagreba koji je bio žestoka oporba pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.