Foto: Google Street View

BISKUP NAREDIO: SVEĆENICI BEZ COVID POTVRDE VAN! ‘Do 15. studenog napustite radna mjesta i zgradu biskupije’

Autor: N.K

Zrenjaninska biskupija u Vojvodini zabranila je necijepljenim svećenicima, odnosno onima bez covid potvrde, daljnji rad s ljudima i dijeljenje sakramenata. Odluka se, osim na svećenike, odnosi i na đakone, pastoralne radnike i službenike biskupije koji nisu primili barem jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Svi oni su imali rok do 15. listopada da dostave potvrdu koja svjedoči tome da su primili barem jednu dozu cjepiva, ili pak dokaz o preboljenju covida.

“Uredba o covidu-19” koju je potpisao zrenjaninski biskup Ladislav Nemet objavljeno je na njihovom službenom glasilu.

“Dužni su napustiti zgradu biskupije”

“U vezi s trenutnom situacijom s covidom i eksponencijalno rastućim brojem pacijenata, svjesni misije Crkve, nakon odluke našeg Svetog oca Franje na temelju koje se od 1. listopada u Vatikan može ući samo sa ‘zelenom kartom’, odnosno potvrdom o cijepljenju, PCR testom ili dokazom o preboljenoj bolesti, naložili smo zabranu rada s ljudima onima koji ne budu poštovali uredbu. Osoba je dužna napustiti zgradu biskupije i radna mjesta do 15. studenog, a ako to ne učini dobrovoljno, tražit ću zakonsko udaljavanje iz objekata biskupije.”

Neće dobivati ni plaću

Osim toga, piše kako od 1. studenog necijepljenje osobe neće dobivati nikakvu ekonomsku podršku biskupije, a za svećenike će ovo podrazumijevati povlačenje naknada koje primaju. Od ove uredbe izuzeti će biti samo svećenici i osoblje koje od liječnika, kojeg će imenovati biskupija, dobiju potvrdu da se iz medicinskih razloga ne smiju cijepiti protiv covida.

U Zrenjaninskoj biskupiji trenutno radi 19 svećenika na župama, 5 svećenika na privremenom radu, dva stalna đakona, jedan redovnik, jedna pastoralna suradnica i dva umirovljena svećenika.

Osim toga, angažiran je i određen broj laika.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.