Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Milanović navodni papir o podjeli BiH nazvao velikim sr**em, a tek što je rekao o Janši…

Autor: Mia Peretić

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, u izjavi nakon polaganja vijenca kod spomenika Proštinskoj buni u Marčani u povodu 100. obljetnice Proštinske bune komentirao je i navodni ‘non paper’ slovenskog premijera Janeza Janše u kojem se spominje i podjela Bosne i Hercegovine.

“Nema govora o podjeli Bosne i Hercegovine, to ne dolazi u obzir. To je neozbiljna i opasna teza”, rekao je Milanović.

Dodao je da njega zanima poštivanje prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, a koje je zajamčeno Daytonskim sporazumom.

“Taj non-paper je jedan big shit. Ja bih se tome smijao čak i da dolazi iz Berlina, a ne odakle već da je došlo”, zaključio je Milanović.

Milanović kaže da se nada da neslužbeni diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane, jer “objektivno ja njih dosta poštujem i mislim da nisu baš tak’ zalupani”, rekao je predsjednik i autoru ‘non papera’ poručio ‘prste dalje o BiH’.

‘Janša zna biti nestašan’-

Za Janšu je rekao da “zna biti vrlo enfant terrible i nešto drugo uz to”.

“Taj Janša je ustvari prema Hrvatskoj bio neću reći blagonaklon, ali vidjelo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirana u slovenskoj politici i upravo zato me katkad znao iznenaditi nekim svojim konstruktivnim stavovima bez obzira na to što zna pričati dosta toga”, rekao je Milanović.




Odbacio je mogućnost razlaza BiH i zatražio je da se Hrvatima vrate temeljna ustavna prava iz Daytona.

Istaknuo je da je “činjenica da od razlaza BiH nema ništa” i dodao da se to neće dopasti predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, ali vjeruje da je i on toga svjestan.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.