Foto: Pexels/Ilustracija

BESPLATNI ULOŠCI ZA SVE ZAPOSLENIKE! Hrvatska tvrtka prelomila: Moći će se uzimati iz aparata za uloške

Autor: I.G.

PIK Vrbovec je za više od 700 svojih zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Dispenzeri su, kako navode, postavljeni u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.

Time je nastavljen projekt “Mjesec ženskog zdravlja” u sklopu kampanje PIK-ove Službe ljudskih resursa – PIKiram zdravlje, kojom se promoviraju zaštita zdravlja na radnom mjestu i zdrave navike.

“Redovitim održavanjem edukativnih aktivnosti PIK Vrbovec iskazuje kontinuiranu brigu o zdravlju i dobrobiti svojih djelatnica te ih potiče da integriraju zdrave životne navike. Korak dalje svakako je osiguravanje besplatnih higijenskih uložaka i postavljanje aparata za uloške”, rekla je direktorica Sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova PIK Vrbovca Martina Pavić.

PIK Vrbovec na ovaj je način dao i svoj doprinos široj inicijativi borbe protiv menstrualnog siromaštva s kojim se, nažalost, suočava veliki broj žena u Hrvatskoj, jer si njih više od 10 posto ne može priuštiti kupnju higijenskih uložaka.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.