fbpx
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

BEROŠOVA SAVJETNICA NOSI LOŠE VIJESTI: ‘Ako su diplome medicinskih sestara lažne, više neće moći raditi u sustavu’

Autor: Dnevno.hr

Članica vijeća Hrvatske komore medicinskih sestara i savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo, Snježana Krpeta, danas je rekla da će se medicinskim sestrama oduzeti licence ako se dokaže da su diplome lažne i da neće moći raditi u sustavu te da pacijenti ne trebaju strahovati.

Krpeta je rekla da je 13 medicinskih sestara iz Hrvatske završilo višu školu Sveučilišta u Kragujevcu – jedna djelatnica KBC Rebro i 12 djelatnica pulske Opće bolnice, te da Hrvatska komora medicinskih sestara trenutačno provjerava jesu li i njihove diplome među poništenima.

“Tih 13 medicinskih sestara koje rade u zdravstvenom sustavu direktno su pod nadzorom glavnih medicinskih sestara, kliničkih sestara zavoda i odjela i njihov rad se kontrolira. Ako se dokaže da su njihove diplome doista lažne, Hrvatska komora medicinskih sestara temeljem svojih ovlasti oduzet će im licence i te medicinske sestre neće moći raditi u zdravstvenom sustavu”, izjavila je Krpeta napomenuvši da Hrvatska ima 38.800 sestara i dodala da “brojka od njih 13 neće naštetiti normalnom funkcioniranju” te podsjetila da je završila akademska godina, da je bio natječaj i da su bolnice primile određeni broj sestara u sustav.


 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.